Capybara Games benadrukt wederom: Below is nog altijd in de maak

Misschien wel een van de langst verwachte indies, die maar niet van de grond lijkt te komen: Below. Met een ontwikkelperiode die alweer dik vijf jaar geleden aanving, is het tegenwoordig al jarenlang (!) weer bijzonder stil rondom de minimalistische titel. Maar Capybara Games blijft volhouden: Below staat nog altijd op de planning.

Vandaag kenmerkte niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste tweet die Capybara de wereld in zond rondom de stand van zaken rondom Below. Op mening bericht van de Canadese ontwikkelstudio wordt gevraagd naar het wel of niet annuleren van de titel, maar het antwoord is altijd eenzijdig.


Nog altijd hard aan de bak voor Below dus, terwijl ondertussen enig teken van leven volledig uitblijkt. Opvallend, aangezien de game anno 2014 al in aardige volledige staat leek te draaien. Onze Gamescom preview van Below was dan ook aardig hoopvol, al is sindsdien vrijwel geen enkele uiting meer gespot over het ondergrondse spelletje.

Below staat al jaren gepland voor Xbox One en een release op pc (hoofdzakelijk via Steam). Het spel laat spelers, zoals een echte roguelike betaamd, steeds dieper dwalen in een mysterieus grottencomplex. Eenmaal gestorven aan de gevaren, dien je weer van boven af aan te beginnen. Letterlijk. En nee, de holtes zijn nooit helemaal hetzelfde.

Op GamersNET houden we Capybara Games nauwgezet in de gaten. Mocht er meer over Below bekend worden in de nabije toekomst, dan lees je het uiteraard hier…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren