Sea of Thieves zal je niet beroven na je dood

Ontwikkelaar Rare kondigde onlangs een nogal controversiële wijziging aan voor Sea of Thieves. De game zou na een volgende update spelers die dood gaan bestraffen door hun goud af te pakken. Een genadeloze death tax, zoals sommige spelers het noemen. Mede door de stevige kritieken van fans heeft Rare besloten om deze wijziging terug te draaien.

Volgens de ontwikkelaar heeft men goed geluisterd naar alle opmerkingen en is de ‘Death Cost’ nu zelf dood:

One piece of additional feedback we’ve seen is around a proposed change listed in our release notes last week, and we’ve heard the sentiment there, so I can confirm that Death Cost is, well, dead. Thanks for the feedback here. We’re listening.
Naast bovenstaande aanpassing, blijft Rare optimalisaties doorvoeren om het spelplezier zo hoog mogelijk te houden. Momenteel gaat de game bijvoorbeeld gebukt onder een probleem met het spawnen van bemanningsleden. Hierdoor kan een crew ergens blijven campen om een andere crew uit te schakelen, wachten tot ze respawnen en het keer op keer te herhalen. Niet de leukste manier om Sea of Thieves optimaal te beleven, maar ja… piraten zijn natuurlijk nooit te vertrouwen.

Lees meer over Sea of Thieves in onze avontuurlijke review en check ook zeker de video review.

 1.   
  Steamturtle's avatar

  goed om te horen maar ontvangen de spelers die hem doden nou het geld of niet?

 2.   
  Steamturtle's avatar

  ik las het verkeerd haha maar mijn punt blijft nog steeds staan: ontvangt de speler die een ander dood iets? anders blijft het nog steeds een probleem en zien mensen er het nut niet van in om te spelen..

 3.   
  Tom's avatar

  Je krijgt geen directe bonus van iemand doden. Je kunt hoogstens proberen de schatten van die speler te spelen, mochten die ergens voor handen zijn. Maar nee, geen directe invloed op jouw ervaring verder.

 4.   
  Verluci's avatar

  Hmm, ik denk dat het eigenlijk helemaal zo’n slecht idee nog niet is, als ze wel eerst de respawn issues fixen (enemies die continu naast je respawnen en blijven lastigvallen). Maakt skeleton fortresses weer wat moeilijker

 5.   
  Mark89NL's avatar

  De Kraken mag ook wat moeilijker en brand op je schip toevoegen zou wat zijn misschien.

 6.   
  Steamturtle's avatar

  dat zou wel gaaf zijn ja! met een speciaal soort kanon bal gehuld in olie die je op de vijand kan schieten.