Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Assassin’s Creed naar Griekenland?! | Hot Koffie Show

Peter en Salim zitten klaar voor een nieuwe Hot Koffie Show! Dit keer bespreken zij de geruchtenmolen omtrent Assassin’s Creed, gaat de game naar Griekenland? En doet dit de serie goed? Zie het in de nieuwe Hot Koffie Show!

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Voor zover ik weet zijn assassijnen geen ninjas. Ze komen uit het Midden Oosten en worden hasjhasiens ofzo iets genoemd.

  Heb even gegoogled voor de zekerheid en dit heb ik gevonden: De stichter van de Assassijnen, Hassan-i Sabbah, was een Perzische sjiiet.

 2.   
  RikZonderC's avatar

  Turk–Life schreef, "Voor zover ik weet zijn assassijnen geen ninjas. Ze komen uit het Midden Oosten en worden hasjhasiens ofzo iets genoemd.
  Heb even gegoogled voor de zekerheid en dit heb ik gevonden: De stichter van de Assassijnen, Hassan-i Sabbah, was een Perzische sjiiet."

  Zo kun je ook stellen dat het helemaal niet mogelijk was dat de assassijnen al in de eerste eeuw voor Crhistus bestonden, zoals het in Assassin’s Creed Origins het geval was. De groepering is pas echt rond 1090 ontstaan, en dat is zo’n honderd jaar voor Assassin’s Creed I. Een Assassin’s Creed in het Oosten zou dan zelfs logischer klinken dan in Egypte honderden jaren daarvoor, omdat de groepering in de hoogtijdagen van het Mongoolse rijk, met hen in aanraking is geweest.

 3.   
  mattioza's avatar

  Het interessantste van de Griekse geschiedenis valt natuurlijk voor AC Origins, wat verhaaltechnisch vrij onwaarschijnlijk zou zijn. Maar het zou ook goed kunnen, dat ze terug een tijdssprong maken naar het Griekenland van de 15-16de eeuw.