The Banner Saga 3 komt deze zomer naar Nintendo Switch; eerste twee games ‘binnenkort’

The Banner Saga is een geliefde franchise in de game-industrie en was de verrassende afsluiter van de afgelopen Nindies Showcase: de gehele franchise komt naar de Nintendo Switch. Daarbij krijgen we zelfs een release window voor het derde deel, want dat verschijnt deze zomer. Heel concreet is het nog niet, maar het is meer informatie dan we tot nu toe hadden.

Daarnaast lijkt het waarschijnlijk dat The Banner Saga 3 op hetzelfde moment verschijnt op alle platformen: Nintendo maakt het altijd erg duidelijk als games eerst op zijn eigen consoles verschijnen, en tijdens de Nindies Showcase is daar geen woord over gerept.

The Banner Saga 3 werd in januari vorig jaar aangekondigd en de Kickstarter-campagne bereikte binnen een week zijn doel. Vooralsnog bleven slechts de versies voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc bevestigd, maar nu blijkt dus dat het derde deel ook naar de Nintendo Switch komt.

Natuurlijk betekent dat ook dat er gamers zijn die de eerste twee delen niet hebben gespeeld, maar voor hen is er nog meer goed nieuws: ook die komen naar Nintendo’s nieuwe hybride-console. De releasedatum voor deze spellen is nog vager dan “deze zomer”: The Banner Saga 1 en 2 verschijnen ‘binnenkort’ voor de Switch. Het is dus niet eens bekend of dit voor of na het derde deel zal zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren