Atari doopt prototype ‘Ataribox’ nu om tot Atari VCS; veel informatie nog altijd onderweg

Weer een ietwat aangepast design voor de zogenaamde Ataribox, maar nu onder een ander vaandel. Het grotendeels uit de game-industrie vertrokken Atari doopt diens nieuwe miniconsole nu om tot de Atari VCS, en maakt exclusief via VentureBeat bekend dat voorbestellingen binnenkort geplaatst kunnen worden. Opvallend, aangezien we nog veel informatie tekortkomen over deze unieke console.

Waar de Ataribox aanvankelijk probeerde te capituleren op het succes van onder meer de Nintendo Classic Mini, werd later bekendgemaakt dat het hier mee zou gaan om een op zichzelf staand media-apparaat. Weliswaar speelt de Atari VCS bepaalde nostalgische spellen uit vervlogen tijden af, maar schijnt het ook krachtig genoeg te zijn om als media-server en mini-console te kunnen dienen.


Een eigen grafische processor en de belofte van een breed scala aan Linux-apps doen het klinken alsof Atari diens eerste console in negen jaar op wil zetten als een combinatie van de klassieke mini-Nintendo en een NVIDIA SHIELD TV. Een beetje van beide, terwijl over enige concrete specificaties, te spelen spellen of zelfs het prijspunt nog altijd wat onduidelijkheid heerst.

Wát de Atari VCS straks allemaal kan, blijft dus nog even in het ongewisse. Op de Game Developers Conference werd inmiddels wel verduidelijkt dat het apparaat op een Intel-rekeneenheid draait — in tegenstelling tot de eerdergenoemde AMD-processor — en dat de globale prijs nog altijd ergens tussen de 250 en 300 dollar zal zweven.

Is dat alles reden om een spaarpotje open te breken, of zoek je warme nostalgie van het vervlogen Atari-tijdperk (en/of een Linux-mediaspeler) niet voor je woonkamer? Wij zijn benieuwd naar jouw gedachtes en gevoelens bij Atari’s unieke nieuwe project. Nota bene de eerste eigen console in alweer bijna een heel decennium…

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    ziet dr heel ouderwets uit het ontwerp dat maakt het dan ook weer leuk

  2.   
    mmx's avatar

    Ik denk niet dat ik hiervoor geld ga uitgeven 😳