Assassin’s Creed mogelijk naar Griekenland in 2019

Het is traditie geworden: kort na de release van een Assassin’s Creed-deel draait de geruchtenmolen over een mogelijke setting voor de volgende episode op volle toeren. We zijn pas een aantal maanden verder sinds de verschijning van Assassin’s Creed Origins, maar vorige maand werd er al flink gespeculeerd na een lek over een mogelijke werktitel voor het nieuwe spel, namelijk Dynasty. Volgens de geruchten zou dit deel zich uit de ‘bekende’ Assassin’s Creed-wereld terugtrekken en zich storten op compleet nieuwe setting: het oude China of Japan. Volgens anonieme bronnen van Liam Robertson, die schrijft voor Comic Book, is het echter waarschijnlijk dat het volgende deel in de franchise zich in Griekenland gaat afspelen.

…the setting of Greece would chime with other murmurs I had heard from earlier on in the development of Assassin’s Creed Origins (previously codenamed Empire). In 2015, there had been suggestions from Ubisoft sources that Greece might appear in the game, but that Egypt would be the focus. Later, these same sources began to report that Greece would instead be saved for the game that would follow Origins.

Daarbij liet hij lieten dat er mogelijk al gehint is naar de opvolger van Origins. Zo plaatste Raphael Lacoste, Art Director bij Assassin’s Creed, afgelopen augustus een foto met een onderschrift waarin hij verklapte dat hij in Griekenland op bezoek was.


Over een exacte setting en tijdsperiode werd nog niets uit de doeken gedaan. Volgens de bron is het aannemelijk dat de game zich in het ‘oude Griekenland’ gaat afspelen, al valt hier niet uit op te maken over welke tijdsperiode hij spreekt. Zo zouden ze terug kunnen naar de tijden van de Trojaanse oorlog, de Klassieke periode, het Griekenland onder het Macedonische Rijk, onder het Romeinse Rijk of onder het Ottomaanse Rijk. Wel konden we al in Assassin’s Creed Origins een stukje Griekenland proeven, in de stad Alexandrië.

Volgens Robertson is het vrijwel zeker dat het volgende assassijnenavontuur in 2019 verschijnt. Volgens deze bewering zou Ubisoft het tot de gewoonte hebben gemaakt om maar eens per twee jaar een nieuw deel uit te brengen. De game waar hij over spreekt zou kort voor het verschijnen van Origins in ontwikkeling zijn gegaan en zou voor PlayStation 4, Xbox One en pc ontwikkeld worden.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Het lijkt mij persoonlijk sterk dat de volgende Assassin’s Creed zich afspeelt voor Origins. In Origins ontstaan de Assassins, dus kan Ubisoft nu moeilijk een game met de titel Assassin’s Creed maken die zich afspeelt in bijvoorbeeld het oude Athene. Dat zou nogal tegen de canon ingaan, als je het mij vraagt. Maar ja, dan wordt het alsnog speculeren wanneer hij zich wél afspeelt. Ik zie persoonlijk een direct vervolg op Origins wel zitten, maar het Oost-Romeinse Rijk en de rest van de geschiedenis van Griekenland bieden vast ook leuke settings voor een AC-game.

  Anyway, ik ben blij dat Ubisoft niet terugvalt in jaarlijkse releases. Ik was oprecht bang dat ze zouden zeggen: oké, de franchise is weer fris en kan weer vijf jaar lang elk jaar een nieuwe release krijgen. Gelukkig blijft Ubisoft AC ademruimte bieden. 🙂

 2.   
  LightFasher's avatar

  Terug in de tijd lijkt mij ook sterk, of het moet een 3e partij zijn die zich later voegt bij de creed. ik zie dan ook eerder gebeuren dat we Bayek in Griekenland gaan zien.

 3.   
  ChrisBoers's avatar

  Het verhaal van Bayek leek niet echt ‘af’, meer de start van iets nieuws. Het laat ook nog heel veel vragen open, dus ik sluit me graag aan bij ‘bayek in Griekenland’…

 4.   
  toqeer's avatar

  Snap het niet komen er nou, 2 delen uit of dynasty moet ook nog komen.

 5.   
  LightFasher's avatar

  @toqeer Die dynasty was en eerder gerucht, ik heb ook al gehoord dat dat een foutje zou zijn en dat dat om de DLC ging met de Chineze kleding.

 6.   
  Papachico's avatar

  toqeer schreef, "Snap het niet komen er nou, 2 delen uit of dynasty moet ook nog komen."

  Van wat ik eruit kan opmaken komt Ubisoft met hun tweede Assassins Creed trilogy. Dit keer dus drie delen rondom Bayek. Origins was t eerste deel en Dynasty (naam veranderd nog wel) wordt het tweede deel. Hierna komt er nog één deel aan en dat zal het verhaal rondom Bayek afsluiten.

  Egyte was t eerste deel.
  Griekenland het tweede deel.
  Derde deel gericht op Rome of iets dergelijks.. mja Rome hebben we al gehad.