Microsoft wil Xbox Live Avatars volgende maand een wedergeboorte geven

Vorig jaar toonde Microsoft al een mogelijke, nieuwe huisstijl voor de welbekende Xbox Live Avatars op diens E3-persconferentie, maar daarover bleef het vervolgens maandenlang stil. Tot nu dan. Het Xbox-team heeft laten weten volgende maand een frisse doorstart te willen maken met een vers overkomen voor de koddige persoontjes op Xbox One en Windows 10.

Leden van het Insider-programma, alsmede werknemers van Microsoft zelf, krijgen deze maand al een eerste hands-on aangeboden met de nieuwe Avatars. Mocht alles daar volgens plan verlopen, dan worden in april de nieuwe figuren voor iedere Xbox-gebruiker ter wereld uitgerold.


Naar verluidt wil Microsoft de nieuwe Xbox Live Avatars ook meer op de voorgrond krijgen. De Avatars van jou, je favoriete streamers en je vrienden verschijnen niet alleen in het Dashboard, ze krijgen ook (wederom) een eigen digitale winkel waarin nieuwe mogelijkheden tot personaliseren aangekocht kunnen worden.

De nieuwe Xbox Live Avatars zijn bovendien wendbaarder dan ooit in hun overkomen. Zo zijn er meer verschillende lichaamsvormen, maar ook nieuwe spulletjes die gedragen en gebruikt kunnen worden. De originele trailer rondom de vernieuwde Avatars toonde zelfs een robotische arm en een rolstoel, al is de vraag of die daadwerkelijk het daglicht zullen zien.

Voor zover bekend zijn de nieuwe generatie Avatars volledig gebouwd in de Unity-engine, en moeten ze daarmee een stuk verfijnder en persoonlijker overkomen.

Oorspronkelijk deden de kindvriendelijke poppetjes hun intrede ten tijden van het Xbox 360-tijdperk, destijds grotendeels (door)ontwikkeld door Rare. Aan het begin van de huidige console-generatie werden ze echter weer naar de achtergrond gedrukt. Eind 2015 bracht Microsoft de figuurtjes — na een kleine grafische renovatie — weer terug met verbeterd aanzien. Maar nu moeten de Xbox Live Avatars pas écht herontworpen worden, realistischer dan ooit.

  1.   
    Steamturtle's avatar

    zeer benieuwd!

  2.   
    Grolschje's avatar

    Vind ik niet nodig, gebruik geen avatar