Activision overweegt het Battle Royale-genre

Battle Royale is hét genre van dit moment, met PlayerUnknown’s Battlegrounds en de gratis modus van Fortnite aan de top van de Twitch-ranglijst. De kop van dit nieuwsbericht komt dan ook bepaald niet als een verrassing: Activision overweegt om een Battle Royale-game uit te geven om in te springen op het succes van het genre.

Investeringsbedrijf Oppenheimer heeft zijn doelprijs voor aandelen in Activision Blizzard verhoogd van 70 naar 87 dollar. Afhankelijk van onder meer aankomende releases kan dat bedrag nog hoger worden, zeker ook omdat er bij Activision intern geluiden klinken over het maken van een Battle Royale-game.

Het is onbekend wat voor vorm een dergelijk spel zou aannemen. Call of Duty is een overduidelijke kandidaat en Overwatch zou kunnen. Die laatste is wel iets lastiger, aangezien Overwatch vooralsnog slechts 27 speelbare personages bevat. Maar dat is geen onoverkomelijk probleem, aangezien in het huidige Overwatch ook meerdere exemplaren van dezelfde Hero rond kunnen lopen.

Maar een Battle Royale-modus zou ook kunnen dienen om wat meer exemplaren te verkopen van Destiny 2. Ten slotte zou het natuurlijk ook kunnen dat Activision met een compleet nieuwe IP komt om zich te mengen in het Battle Royale-genre.

In welke Activision Blizzard-game zouden jullie graag een Battle Royale-modus zien? Of moet het bedrijf met iets nieuws komen? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    alweer zon zoon online only game waardeloos

  2.   
    Tom's avatar

    Als er toch markt voor is, waarom dan niet?

    Stiekem lijkt het mij wel tof als ze Blizzard een Heroes of the Storm trucje laten flikken. Destijds hebben ze op unieke wijze het populaire MOBA-genre getackeld door verschillende IP’s in de mix te gooien, waarom zouden ze dat niet doen met Battle Royale?

  3.   
    JaslanNL's avatar

    Er zijn nog wel wat genre’s die mee kunnen worden genomen in een battle royale game. Iets met magie zou een heel andere insteek geven aan zo’n game. Of juist met een soort (tijdelijke) titans a la Titanfall, Fallout power armors of exo suits die verspreid zijn over de map. Een game met puur sniper geweld, dat word pas echt zweten! Of juist met alleen maar middeleeuws wapentuig. Zo kan je nog wel even doorgaan, er zijn genoeg toepassingen. Maar of het ten koste moet gaan van andere modi? Nee dat liever niet. Variatie houd ’t juist leuk.

  4.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    ja tom maar ik en velen andere gamers zouden games die online only zijn toch graag met sp zien dat hebben ze met titanfall 2 gedaan waar ik heel blij mee ben for honor is ook online en dat vind ik jammer

  5.   
    mattioza's avatar

    Paladins (toch wel de grote concurrent van Overwatch in het genre) is ook bezig met een Battle Royale versie, dus Overwatch zou zeker kunnen. Ook Call of Duty heeft in het verleden op kleinere schaal soort van “battle royale” modi gehad, maar natuurlijk niet met 100 man.

  6.   
    Throbert's avatar

    Ik roep het hier alvast, black ops 4 krijgt een battle royale modus

  7.   
    Tom's avatar

    Throbert schreef, "Ik roep het hier alvast, black ops 4 krijgt een battle royale modus"

    Onmogelijk. Te veel vernieuwing voor Call of Duty. Haal het weg.

    Sowieso lijkt de engine en gameplay daar nooit echt op gebouwd te zijn. Call of Duty draait juist om verkrampte omgevingen waar de actie altijd slechts één hoekje verder is. Ik zie ze dat niet (gemakkelijk) uitstrekken tot de langdradige spanning die Battle Royale juist zo groot heeft gemaakt.

  8.   
    emilius23's avatar

    Inderdaad Tom, het is veel vernieuwing voor de COD serie, en als het momenteel niet populair was zouden ze het nooit doen. Maar momenteel gaat het hier wel over de populairste multiplayer modus van het moment IN EEN SHOOTER. Het zou met niet verbazen als Activision dit zou doen.

  9.   
    mattioza's avatar

    Het is natuurlijk ook niet noodzakelijk om er 100 speler battle royale van te maken, ze kunnen het nog altijd doen met bv. een 6 of 12 speler modus, zodat ze het gewoon kunnen inplanten in hun normale maps. Moeten ze het wel eens bekijken ivm beginspawns.

  10.   
    JaslanNL's avatar

    Voor CoD lijkt het me juist vrij makkelijk. Deathmatch gamemode klein beetje aanpassen: Pick-ups aan, respawn uitzetten, geen perks, iets meer players, voilá Battle Royale!