Square Enix hint naar mysterieuze onthulling; is Shadow of the Tomb Raider op komst?

Na de goed ontvangen reboot van Tomb Raider en diens vervolg, Rise of the Tomb Raider, zal het niemand verbazen dat uitgever Square Enix graag een derde deel in de reeks uitrolt. En ja, naar het schijnt, lijkt die wel degelijk onderweg. Op de officiële website schittert nu enkel een simpele teaser naar een aanstormende aankondiging. Mogelijk iets met de naam “Shadow of the Tomb Raider”.


De simpel ogende teaser-afbeelding onthult een datum en tijd als mogelijke officiële onthulling van een nieuw project, die om te rekenen zijn naar twee uur ’s middags op 15 maart, Nederlandse tijd. Een (werk)titel lijkt daarbij nog uit te blijven, enkel het plaatje van een verduisterde lichtbron…

Achterliggende HTML-code van de nu vrij basale website lijken daarbij echter meer informatie vrij te geven. Daarin wordt een tagline alvast vermeld, die de titel Shadow of the Tomb Raider hanteert. Deze zou gezien moeten worden als de climax van Lara Crofts origin story, ware het een regelrechte trilogie:

Reveal date april 27. 2018″},”preOrder”:{“edition”:”Edition”,”title”:”Pre-order”,”retailer”:”Retailer”,”subTitle”:”Pleace choose”,”copy”:”Game release date”,”tagline”:”Shadow of The Tomb Raider is the climatic finale of Lara’s origin story. Available September 14th 2018″,”date”:”September 14. 2018″,”location”:”Location”,”platform”:”Platform”,”now”:”Pre-order now”,”revealDate”:”All pre-order incentives and SKUs will be revealed on April 27, 2018″}
Aldus de HTML-tekst die achter de officiële website schuilt. Deze lijkt overduidelijk ook al de mogelijke releasedatum van 14 september 2018 aan te houden.

Een officiële onthulling van een derde deel in de Tomb Raider reboot-franchise lijkt dus bijzonder dichtbij. Niet geheel opmerkelijk ook, nu de gelijknamige speelfilm gebaseerd op de game-serie in de bioscopen draait. Ook hierin wordt de origin van Lara Croft in beeld gebracht, in tegenstelling tot de eerder verschenen trilogie met Angelina Jolie in de hoofdrol van de archeologe.

Wat jij? Is de tijd rijp voor een nieuwe Tomb Raider? Wij zitten morgenmiddag in ieder geval klaar voor een mogelijke reveal van het derde deel in Crofts avontuurlijke reeks. Houd GamersNET in de gaten voor al het laatste nieuws over de potentiële slotstuk voor Tomb Raider.

 1.   
  JaslanNL's avatar

  Yesss kom er maar in. De afgelopen twee Tomb Raider games waren zeer vermakelijk. De derde zou ik zeker halen om het af te maken. Crystal Dynamics heeft laten zien dat ze de franchise prima een tweede leven kunnen geven. Ben benieuwd waar ’t zich nu zal afspelen.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  nice zou mooi en zeeeer welkom zijn.

  al hoop ik ook dat er ooit nog eens een indiana jones serie zou komen. meer avonturen games zou ik wel gaaf vinden namelijk.

 4.   
  ChielB's avatar

  Zeker welkom! Prima vermaakt met de eerste twee delen uit deze origin-trilogie. Eens ook dat er meer Indiana Jones/adventure-achtige games mogen zijn. Deze Tomb Raiders vullen een prima leegte op naast games als Uncharted.

 5.   
  mmx's avatar

  Uhhhhhhhhhhh laat maar komen hier word ik blij van zijn toffe games 🙂 Even @ CHILLOZZ dat heb jij goed gezien zoiets als Indiana jones zou ook eens leuk zijn

 6.   
  mattioza's avatar

  Nu hopen dat de game voor alle platformen in dezelfde periode uitkomt.