Stardew Valley multiplayer wordt in rap tempo getest en verbeterd

De update waarvan je wist dat hij zou komen, maar stiekem véél te lang op zich laat wachten. De belofte op multiplayer in Stardew Valley staat inmiddels alweer bijna twee jaar sterk, maar nog altijd blijft het koddige boerenspelletje gebonden aan één speler. Wederom laat eenmansontwikkelaar Eric ‘ConcernedApe‘ Barone echter van zich horen, en wel dat de uitbreiding nu actief getest wordt.

Eind vorig jaar gaf Barone al aan dat de multiplayer-modus na een lange ontwikkelperiode dan toch intern getest werd, maar nu schijnt de update dan echt door de quality assurance te gaan. Terwijl kwaliteit wordt verzekerd, haalt het kleinschalige ontwikkelteam op een flink tempo veel bugs uit de meerspelercode.


Naast de implementatie van meerdere spelers op elkaars boerderijtje, brengt de aankomende update ook andere kleine aanpassingen mee. Veel daarover is niet bekend, al liet Barone wel weten dat hoeden voor paarden binnenkort ook hun intrede doen. Én dat dat er schijnbaar enorm ‘natuurlijk’ uitziet.

Voorheen gold het plan dat de Nintendo Switch-port de primeur zou krijgen voor al deze nieuwigheden, maar later verschoven prioriteiten om de originele Steam-editie de eerste beurt te geven. Dit omdat Steam al een sterk gefundeerde basis voor meerdere spelers zou hebben.

Meer weten over wellicht een van de meest verslavende boerenspellen aller tijden? Lees onze uitgebreide Stardew Valley review of bekijk de informatieve Wat is Stardew Valley-video en ontdek wáárom duizenden gamers nu al twee jaar smachten naar die felbegeerde multiplayer…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren