Hearthstone nieuwste uitbreiding echoot onder de naam The Witchwood

Blizzard heeft zojuist de nieuwste Hearthstone-uitbreiding bekendgemaakt: The Witchwood. De expansion staat gepland voor een release op 30 april. Er worden 135 nieuwe kaarten toegevoegd aan de game die bovendien twee compleet nieuwe mechanics meebrengen.

Deze twee spelmechanieken zijn Echo en Rush. Echo zorgt ervoor dat je een minion meerdere keren kan spelen. Eenmaal geplaatst zal Echo ervoor zorgen dat een gekopieerde versie van de kaart in je hand zal terugkeren. Hierdoor kan je de kaart constant, mits je genoeg mana-crystals hebt, blijven spelen. Rush is de andere mechanic die aan de game zal worden toegevoegd en kan worden vergeleken met Charge. Echter kan je met Rush, in tegenstelling tot Charge, alleen minions aanvallen en dus niet de tegenstander zelf.


Ook komt er een uitbreiding op de succesvolle Dungeon Runs, die uit de vorige Kobolds & Catacombs-uitbreiding was voortgekomen, die onder de naam ‘Monster Hunt’ door het leven zal gaan. The Witchwood introduceert tevens vier nieuwe heroes voor de modus: Tracker, Cannoneer, Houndmaster en Time-Tinker.

Ook kan je weer, zoals gewoonlijk, de kaarten pre-orderen. Voor vijftig euro zal je dit keer zeventig (voorheen vijftig) packs en een exclusieve card back ontvangen.

  1.   
    Leukste's avatar

    Het idee is leuk. Nu afwachten wat voor effecten de spelelementen “Echo” en “Rush” op het spel gaan hebben.
    Alleen jammer dat de set pas medio april uitkomt. Dat wordt spelen met de huidige beschikbare kaarten op de aankomende LAN-party.