Bethesda breidt imperium uit door BattleCry Studios over te nemen

Bethesda maakt bekend dat het een bestaande ontwikkelstudio heeft overgenomen, namelijk BattleCry Studios. De ontwikkelaar is direct omgedoopt tot Bethesda Game Studios Austin – het bedrijf is immers gevestigd in Austin – en is hiermee de derde studio onder de Bethesda Game Studios-banier.

Voorheen werkte de ontwikkelaar aan BattleCry, die in de ijskast was gezet omdat het bedrijf aan andere projecten meewerkte. Zo hielp BattleCry Studios aan diverse onderdelen van DOOM. Aan het roer van de studio blijft Doug Mellencamp staan en binnen de organisatie zal er weinig veranderen.

We’re excited to join Bethesda Game Studios and look forward to working together on some of the industry’s most exciting new games. Austin’s incredible game development scene and talent will also allow us to push our games further than fans have imagined.
Het is nog onbekend waar Bethesda Game Studios Austin aan werkt of aan gaat werken, maar het is aannemelijk dat de ontwikkelaar met een nieuwe grote game aan de slag gaat. Mellencamp zegt zelf dat ze samen gaan werken aan verschillende nieuwe games. Mogelijk wordt de studio alleen een extra hulpstuk bij nieuwe titels.

  1.   
    emilius23's avatar

    Battlecry is geflopt, ik ben kritisch benieuwd wat ze nu gaan doen.