Nintendo maakt geen nieuwe Switch-hardware in 2018

Veel mensen verwachten (of hopen) dat Nintendo uiteindelijk met een nieuwe, krachtigere variant van de Switch komt, maar volgens verslagen komt die in ieder geval niet dit jaar uit. In 2018 richt Nintendo zijn middelen op het verbeteren van de online functionaliteiten. Ook investeren de Japanners dit jaar in meer randapparatuur voor zijn uiterst succesvolle console.

Het recent aangekondigde Nintendo Labo is een onderdeel van die laatste categorie, maar ook wordt er gewerkt aan apparaten die gebruikmaken van de USB-C-poort van de Nintendo Switch. Het is niet concreet gemakt om wat voor hardware het hier gaat.

Ook is het niet bekend wat voor verbeteringen Nintendo precies wil doorvoeren in de online features van de Switch. We weten dat de betaalde dienst Nintendo Switch Online in september lanceert, maar het is nog altijd redelijk vaag hoe die zal werken.

Het zou natuurlijk een beetje vroeg zijn voor een nieuwe variant van de Nintendo Switch, maar de Japanners hebben dit wel vaker gedaan. Vinden jullie dat de Switch wat krachtigere hardware kan gebruiken, of voldoet het huidige apparaat? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    FlyingdutcH's avatar

    (null)