Poolse indie-studio maakt samen met YouTuber PewDiePie een mobiele game over poep

Van de makers van het lugubere Bulb Boy komt later dit jaar ook Poopdie, een smartphone-spel wat zich laten drijven door ruften, stront en andere onderbroekenlol. Aangedreven door een unieke tekenstijl en wat creatieve inbreng van YouTube-legende PewDiePie, hoopt de Poolse studio Bulbware ‘de beste game over poep ooit’ te maken. Ambities moeten er wezen.

Naast een opvallende onthullingstrailer op PewDiePie’s YouTube-kanaal (à ruim 61 miljoen abonnees) en een eigen officiële website, weten we nog niet bijster veel over Poopdie. Bekend is dat de game dit jaar nog moet verschijnen op Android en iOS, maar in welke vorm, tegen welke prijs of wat überhaupt de gameplay van het geheel is; dat blijft nog even in het ongewisse.

Momenteel wordt er met vier man sterk gewerkt aan Poopdie, waaronder uiteraard de twee oorspronkelijke oprichters van Bulbware, YouTuber ‘Pewds’ hemzelf en een nog ongeziene Poolse componist op de muziek en geluidseffecten. Een klein team, voor een game die nu al ruim twee miljoen (!) hits telt op diens onthullingsvideo.

Wat Poopdie precies is of gaat worden, dat zullen we ongetwijfeld binnenkort meekrijgen. Sta jij al te popelen om deze shit op je smartphone binnen te halen?

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Een game over zichzelf dus.

  2.   
    squidgyboy's avatar

    Daniel Z schreef, "Een game over zichzelf dus."

    ik dacht precies hetzelfde
    8)

  3.   
    Leukste's avatar

    squidgyboy schreef, "

    ”Daniel Z” schreef, "Een game over zichzelf dus."

    ik dacht precies hetzelfde
    8) "

    “Great minds think alike.” Oh… Had het over de reacties natuurlijk. 😀

  4.   
    Steamturtle's avatar

    lijkt een beetje op Isaac of ligt dat aan mij?

  5.   
    Kroelbeertje's avatar

    WOWOWOWO WAT ”EEN UNIEKE TEKENSTIJL?!” Dit is recht streeks van McMillen af gepakt.. Maar denk dat hij er ook achter zit tho.

  6.   
    Tom's avatar

    Ik vermoed van niet, eerlijk gezegd. De (f)artstyle heeft inderdaad wat weg van sommige key art van Isaac, maar op de officiële website wordt een van de Poolse oprichters van Bulbware gecredit voor de stijldirectie van de game. McMillen staat nergens vermeld.

    Naast de overeenkomsten (grote ogen, chibi-achtig lichaam voor de protagonist, veel gore), zou je vermoeden dat de uiteindelijke visuals meer zullen lijken op die van Bulb Boy. Zij het dan met iets vadsigere insteek rondom anusgrappen.

  7.   
    JaslanNL's avatar

    Daar zit wel een luchtje aan.