Xbox laat kijkers jouw game spelen in de nieuwe update

Xbox heeft een nieuwe update klaar staan voor mensen die lid zijn van het ‘Insiders-programma’. Deze update zal een aantal nieuwe opties bevatten, waaronder het opvallende remote play. Het was al mogelijk om je eigen game te streamen naar je computer, maar nu is het ook mogelijk om je kijkers via Mixer te laten spelen. Deze kunnen dan met hun controller jóuw game spelen.

Ook ondersteunt je Xbox One S en X na de update 1440p output en zal Microsoft Edge een stuk controller-vriendelijker zijn. Daarnaast accepteert de browser nu het downloaden en uploaden van bestanden en laat het je meedoen aan toernooien, zodat je niet verplicht bent om een club te joinen. Als laatste zijn er wat kleine verbeteringen aan de Xbox Club, nieuwe audio sliders en de mogelijkheid om te zien welke games je met Xbox Gold hebt ontvangen.

Wanneer de update uitkomt voor het grote publiek is nog niet bekend.

Wat vinden jullie? Is Xbox goed bezig met deze update, of voegt het weinig extra’s toe? Laat het ons weten!

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Nu nog games om te spelen.

 2.   
  mrb80's avatar

  Er zijn genoeg games om te spelen. Meer exclusive games bedoel je?

 3.   
  Tom's avatar

  Ik zie Microsoft eerlijk gezegd niet meer terugkeren naar exclusives. Deze ‘generatie’ in ieder geval niet meer. Play Anywhere is en blijft nu de pijler, dus álles wat de Xbox One enige exclusiviteit kan geven, komt haast gelijktijdig ook naar pc.

  Het afgelopen jaar hebben ze relatief standvastig bij dat punt gestaan, en ik neem ook aan dat dat zo nog wel even blijft. Mocht er dit jaar een nieuwe Halo, Fable of Forza Horizon onthuld worden, kun je er vergif op innemen dat deze ook richting Windows 10 komt.

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Dus straks zien wij talloze streamers op Mixer die bijv. een Dark Souls aan het spelen zijn, maar niet verder komen, en dan maar de hulptroepen van het internet inroepen? Best een grappig idee. Connect met je medespeler op Discord of Skype, sleep z’n cam er bij in je stream en hoppa, de redder-in-nood-cam samen met gameplay. Ondertussen zit jij lekker lui achterover terwijl de achievements binnen stromen.