Ook dit weekend nóg een Scale Test voor Sea of Thieves in aantocht

Na maandenlang in gesloten alpha-fase gedraaid te hebben, lijkt Rare nu compleet overstag te gaan met de nieuwe closed beta-fase, in veel gevallen tot een zogenaamde ‘Scale Test’ gedoopt. Voor een vierde weekend op rij zal Sea of Thieves middels vroege tests speelbaar zijn. Dit geldt voor de zogenaamde Insiders van het spel, maar ook pre-orderaars of zij die via de Xbox Insider Hub toegang kunnen krijgen.

Net als voorgaande weken zal de Scale Test op zowel Xbox One als Windows 10-systemen draaien, met uiteraard ondersteuning voor het Play Anywhere-principe, Microsofts eigen cross-play en -buy initatief. Dat betekent nog altijd drukbezette servers, maar of die de spelerschaos kunnen behouden, dát is precies de vraag.

Rare dringt geïnteresseerden erop aan dat juist het ‘breken’ de online servers een belangrijk leerproces voor de ontwikkelstudio is. Om vanaf 20 maart — de releasedatum voor Sea of Thieves — een stabiele online verbinding te kunnen garanderen, moeten de servers nu even een potje (gecontroleerd) lijden. Het idee en de oplossing daarachter zijn na te lezen in een officiële blogpost vanuit Rare zelf.

Wil je al vluchtig weten wát er zoal al te beleven is in de Scale Test van Sea of Thieves? Namens GamersNET voeren wij al eerder uit in de testfase, waarvan akte in ons Sea of Thieves gameplay commentaar:

Mocht je meer willen weten over de beloftes van Rare rondom Sea of Thieves, of de langzaam opborrelende hype die op GamersNET de afgelopen jaren opbouwde? Schroom je dan ook niet aan een van onze vele Sea of Thieves previews te wagen.

Heis jij dit weekend weer de zeilen, of wacht je liever nog drie kleine weekjes op het uiteindelijke product? Deel je mening met ons, of werf nieuwe schipperskameraden onder je vrienden van GamersNET…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren