Demo van Final Fantasy 15’s pc-versie nu te downloaden op Steam

Na een ietwat omstreden benchmark gelanceerd te hebben, komt het ontwikkelteam van Final Fantasy 15 nu ook met een speelbare demo voor de pc-versie van de game. Sinds gisteren is de proefversie gratis te downloaden op Steam en de Microsoft Store.

Hoewel de langverwachte vijftiende volwaardige Final Fantasy-titel eind 2016 alweer verscheen voor PlayStation 4 en Xbox One, liet een pc-versie nóg langer op zich wachten. Vanaf 6 maart zal de zogenaamde ‘Windows Edition’ van de game echter dan toch lanceren, onder meer via Steam en wederom Windows’ eigen Microsoft Store, beide tegen de richtprijs van 49,99 euro.

Saillant verschil tussen beide digitale versies blijkt echter te vinden bij Steams ‘eigen’ versie van de port. Gamers die op Valve’s platform de game pre-orderen vóór 1 maart aanstaande krijgen namelijk een unieke in-game bonus: het zogenaamde Half-Life Pack. Inderdaad, van die ene doodgebloede game-serie van Valve. Daaronder vallen Gordon Freemans iconische HEV-pantser, zijn wetenschappelijk bewezen brilglazen en niets minder dan de welbekende koevoet.


De in-game bonussen voor pre-orderaars op Steam zijn in te zetten in zowel de singleplayer als de ‘Comrades’ multiplayer-uitbreiding.

Aanstaande 6 maart moet de Windows-port van Final Fantasy 15 dan toch echt gaan verschijnen, en hopelijk biedt deze gratis demo een waarheidsgetrouwe blik op wat pc-gamers daarvan kunnen verwachten. Wil je weten wat je pc er (ongeveer) van bakt als het aankomt op grafische prestaties, dan biedt de enigszins misleidende benchmark wellicht nog wat extra houvast.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Origin en de Windows store krijgen hun eigen pre order items.

 2.   
  Tom's avatar

  De pre-order exclusive van Origin oogt anders wel bijzonder ruk in vergelijking met die van Valve, terwijl de Windows Store tot dusver nog niet veel lucht geeft van enige exclusiviteit.

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "De pre-order exclusive van Origin oogt anders wel bijzonder ruk in vergelijking met die van Valve, terwijl de Windows Store tot dusver nog niet veel lucht geeft van enige exclusiviteit. "

  https://finalfantasyxv.com/uk/windows-edition
  Alsjeblieft Tom daar staan ze alle 3 bij en de Windows store versie is ook niet heel veel soeps met de Doudanuki (zwaard) 10 x elixer en 10 x Phoenix Down.