Studio achter Angry Birds verloor afgelopen week helft van waarde

Nadat Rovio, de ontwikkelaar van de Angry Birds franchise, de vooruitzichten voor 2018 uit de doeken deed, kreeg het er flink van langs op de beurs. De waarde van het bedrijf nam een gigantische duikvlucht en de waarde ligt nu nog maar op de helft van vorige week.

Investeerders schijnen zich massaal te hebben teruggetrokken vanwege misleidende vooruitzichten die het bedrijf afgelopen jaren heeft gegeven. Het bedrijf haalde het afgelopen jaar een omzet van 365 miljoen dollar, wat een stijging is van maar liefst 55 procent ten opzichte van 2016. Voor 2018 verwacht het een omzet van maar 319 miljoen dollar.


Volgens rapporten van afgelopen oktober was het bedrijf ruim 1,1 miljard dollar waard. Door de daling van afgelopen week zit het bedrijf nu onder een waarde van 500 miljoen dollar.

Een ander groot probleem van de studio is dat Angry Birds al tijden niet meer zo groot is als het ooit was. Het vuur van populariteit is al jaren geleden gedoofd en nieuwe spelers aantrekken is moeilijker dan gedacht. Ondanks het grote succes van de in 2016 verschenen bioscoopfilm, lijkt de populariteit van de franchise te bezwijken onder de successen van andere mobiele topgames, zoals Candy Crush en Crash Royale.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren