Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Tom en Peter praten over Sea of Thieves | Gameplay Commentaar

Na scepsis uitgesproken te hebben in de GamersNET Podcast dook Tom wederom in een nieuwe beta-fase voor Sea of Thieves. Nota bene de game waar onze schippersjongen al jaren op wacht, en die nu meer in zijn mars blijkt te hebben. Samen met Peter doet Tom een boekje open over zijn nieuwe avonturen op zee, met beelden die ons doen zoutwatertanden…

 1.   
  mmx's avatar

  Ik heb hier wel interesse in maar mischien een domme vraag zit er ook een single player in ?

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  mmx schreef, "Ik heb hier wel interesse in maar mischien een domme vraag zit er ook een single player in ?"

  Er zit geen singleplayer in Sea of Thieves. De enige ‘singleplayer’ dat mogelijk is, is solo varen, maar dan kom je nog steeds andere crews tegen.

  Huisdieren zijn ook al bevestigd, voor een aantal maanden na de launch als ik het goed heb. Apen, katten en papegaaien zijn al bevestigd. Je kan dieren oppakken. Andere crewleden kunnen dit ook doen met je huisdier. Ze kunnen ook uit het kanon worden geschoten. Je kan ze ook laten verdrinken. Ze komen altijd weer terug bij jou.

  Ik kan iedereen aanbevelen om de artikelen te lezen die op 13 februari online zijn gezet op het internet. Hier vind je meer informatie over de game.

 3.   
  Tom's avatar

  Dat punt van de singleplayer halen we ook letterlijk aan in de video, alsmede een boel andere van de beloftes/artikelen/scepsis.

 4.   
  Mattiees's avatar

  of het genoeg is qua content weet ik inderdaad nog niet, maar het is een geniaal concept en ik hoop dat ze er een groot succes van kunnen maken. Goedkoop is de game helaas niet.

 5.   
  Tom's avatar

  Destijds dus ook al in de podcast besproken, maar stiekem kun je deze game natuurlijk gewoon twee weken gratis proberen als je een proefabonnement op Xbox Game Pass neemt. Sea of Thieves wordt namelijk een van die spellen die gewoon met release direct in dat aanbod wordt meegenomen.

  Voor velen is dat misschien de perfecte manier om (kosteloos) te kijken of het 眉berhaupt meer waard is.

 6.   
  Mattiees's avatar

  is dat ook mogelijk als je alleen maar een pc hebt, want dat zou inderdaad een goede tip zijn! ik loop nog een beetje achter met de podcasts, dus heb ik even gemist 馃槈

 7.   
  Tom's avatar

  Haha, dat haalde ik dus 贸贸k aan in de podcast. Omdat Sea of Thieves ‘Play Anywhere’ is en de Xbox Game Pass ook op dat kaliber cross-platform focust, kun je dus ook z贸nder Xbox One die voordelen en extra games meepakken.

  Het enige wat je er in wezen voor nodig hebt, is een gratis Microsoft-account en een Windows 10-pc, wat grofweg iedereen inmiddels wel zal hebben. Dan speel je dus tegen een laag tarief Sea of Thieves op pc, al kun je het later ook inzetten voor State of Decay 2 of een Crackdown 3 bijvoorbeeld. Microsoft zet er lekker groot op in…

 8.   
  mheiden21's avatar

  De winkels waren ook al open tijdens de beta en late alpha. Vooralsnog blijft mijn scepsis onveranderd omtrent SoT. Leuk voor een uurtje en dan is het klaar ben ik bang.

 9.   
  mattioza's avatar

  De grote vraag zal inderdaad zijn, of er nog iets anders te doen valt dan schatten zoeken en wat zitten trollen met andere spelers.

 10.   
  Linkje's avatar

  Ziet er leuk uit! Volgens mij lijkt het echt saai in je eentje. Maar met vrienden is alles gezelliger 馃榾