THQ Nordic koopt Koch Media voor ‘slechts’ 121 miljoen euro

Er is vandaag geshopt in de gameindustrie en het is THQ Nordic, bekend van Darksiders en De Blob, die de portemonnee getrokken heeft. Voor 121 miljoen euro is Koch Media overgekocht en daarmee zijn ze eigenaar geworden van flink wat toffe studio’s en franchises.

Koch Media is het moederbedrijf van onder andere uitgever Deep Silver en studio’s als Volition (Saints Row), Dambuster (Homefront) en de franchises Dead Island en Metro. Dit hele pakket is nu door THQ Nordic overgekocht, al is nadrukkelijk gezegd dat er op de werkvloer weinig gaat veranderen. Herstructurering van de studio’s is nog niet aan de orde en het lijkt nu vooral een kwestie van intensief samenwerken te zijn.

Na een aantal matige games en tegenvallende verkoopcijfers, gaat THQ Nordic helpen om de boel weer op de rit te krijgen bij Koch Media.

We will closely monitor and delegate resources to Koch’s games business in order to ensure quality and a healthy return on investment on its large in-house development projects.

Following less successful launches in recent years with substantial write-offs in the business area, Koch Media has made significant organisational changes in its management, internal steering and control, technology, as well as its selection process for development of IP’s. With the competence THQ Nordic possesses on management level, Koch Media will be better positioned to deliver the full potential of its development projects in the future.

Volgens CEO Lars Wingefors van THQ Nordic gaat de ontwikkeling van vier projecten bij Deep Silver gewoon door. Vermoedelijk bedoelt hij daarmee Metro Exodus, nieuwe games van Volition en Dambuster en het bijna van de radar verdwenen Dead Island 2. Na veel heisa is de game nog steeds in ontwikkeling, maar er is al bijna een jaar geen nieuws meer geweest over de zombiegame.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    enigste wat voor zeke gaat gebeuren is dat de hele rits games word uitgesteld