Ontwikkelstudio verheldert: Metal Gear Solid HD Collection komt niet naar PlayStation 4

Gedurende een korte tijd vermoedden game-media en Reddit-gebruikers dat een heuse re-release (van de re-release) die we kennen als Metal Gear Solid HD Collection onderweg was naar PlayStation 4. De oorspronkelijke ontwikkelaar achter de PlayStation Vita-port hiervan, Armature, voorzag namelijk in een “PS4” afkorting in hun portfolio, maar dit bleek uiteindelijk een typografisch foutje te zijn.


In gesprek met DualShockers verklaart Armature’s studiobaas Jonathan Zamkoff dat het definitief ging om een tikfout, en niet een volledig nieuwe heruitgave van de remaster-bundel:
Unfortunately this was simply a typo by one of our web developers and is neither a leak nor indication that the MGS HD collection is coming to PS4. Or that Armature is working on any new MGS games.
Geen re-re-release dus, en überhaupt geen nieuwe Metal Gear Solid van Armature, als we Zamkoff mogen geloven.

Begin 2012 alweer verscheen de Metal Gear Solid HD Collection op Xbox 360 en PlayStation 3, gevolgd door Armature’s Vita-versie in de zomer van dat jaar. De game bestaat zelf al uit een opgepoetste bundeling van de eerste drie Metal Gear Solid-games, maar wordt nog altijd in andere vormen opnieuw uitgegeven. Zo zagen we Konami in het afgelopen jaar de bundel weer door drieën delen, om deze los te verkopen op krachtige Android-apparaten zoals de NVIDIA SHIELD TV.

Nog geen twee maanden geleden werd dan ook Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD uitgerold op NVIDIA’s compacte game-kastje. In wezen dus een Android-heruitgave van een PlayStation 2-remaster die al eerder werd uitgegeven als onderdeel van een HD-bundel. Zullen we anders de oude Metal Gear-franchise even met rust laten, eer we die nóg een keer uit de dood doen herrijzen?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren