My Little Pony look-a-likes schoppen kont in Them’s Fightin’ Herds

Het schattige en kindvriendelijke My Little Pony, gecombineerd met een vechtgame. Een groep handige gamers dachten vijf jaar geleden dat dit een ontzettend leuk idee was en begonnen aan de game MLP: Fighting is Magic. Hasbro, de spelletjesgigant die de rechten heeft van My Little Pony, heeft hier echter een stokje voor gestoken. Ondanks deze tegenslag is deze groep, Mane6, stug doorgegaan met het project.


Via een crowdfunding campagne, heeft de studio 600.000 dollar opgehaald en die gebruikt om Them’s Fightin’ Herds te ontwikkelen. In principe is het nog steeds een vechtspel met schattige paarden, eenhoorns en lama’s, maar dan zonder bestaande personages uit My Little Pony. Sommige personages uit Them’s Fightin’ Herds zijn echter wel ontwikkeld door iemand uit het team achter de kinderserie. Hierdoor konden er pony’s worden gemaakt, waarvan het team zeker weet dat ze verdere problemen met Hasbro vermijden.

Them’s Fightin’ Herds verschijnt 22 februari, exclusief op Steam en krijgt na launch meer hoefdieren die flink kont kunnen schoppen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren