Runescape-studio Jagex neemt drietal veteranen over van onder meer Zynga

Met de komst van RuneScape op mobiel is het wellicht hoog tijd voor de Engelse ontwikkelstudio Jagex om flink werkkracht te winnen. Een ambitieuze onderneming vergt immers ervaren talent, en dat is precies wat Jagex deze week aangewonnen heeft. De ontwikkelaar nam drie veteranen over van andere bedrijven in de mobiele sector.


Recentelijk kwamen (van links naar rechts) Ben Clarke, Steven Tarry en Steven Wilson de MMO-ontwikkelstudio te Cambridge versterken. Elk van komt met jarenlange expertise op het gebied van smartphone-games of uiteenlopende videoproductie.

Ben Clarke werd overgenomen van Naturalmotion, een dochterbedrijf van sociale game-gigant Zynga. Onder Naturalmotion was hij de voorman voor het internationale uitgeven van games, terwijl hij ook strategische expertise leverde op onder meer marketing voor MMO-studio Plarium. Daarvoor was hij actief voor EA en diens uitgeverstak op de mobiele markt. Clarke zal bij Jagex de functie van senior marketing director bekleden.

Ook Steven Tarry komt van Naturalmotion en Zynga zelf af. Hij was, net als Clarke, vooral actief in de smartphone-sector. Voor Jagex zal hij vanaf heden de divisie van gebruikersacquisitie aansturen.

Een iets vreemdere eend in de bijt is Steven Wilson, die voorheen werkzaam was bij Multiplay. Voor dit bedrijf gespecialiseerd in serverhosting breidde hij de focus op live-uitzendingen en andere producties uit. In het verleden werkte hij onder Multiplay samen met Activision, Microsoft en Electronic Arts, maar ook — zeer toepasselijk — Jagex. Nu neemt Wilson daar de functie als head video and live production aan.

De zogenaamde ‘Old School Mobile’-versie van RuneScape moet dit jaar nog verschijnen, terwijl een nieuwe (en volledig cross-platform te spelen) smartphone-port pas volgend jaar een opwachting maakt. Sinds de aankondiging van de mobiele versies heeft Jagex er nog weinig over losgelaten, maar middels een nieuwsbrief vanuit de officiële website wil de studio belangstellenden op de hoogte houden.

  1.   
    Dennisduin's avatar

    Goed nieuws
    Beetje bij beetje komt runescape mobile dichterbij