Final Fantasy XV: Pocket Edition nu (al) te downloaden op iOS en Android

Iets vroeger dan verwacht, maar nu dan toch speelbaar op smartphones. De zogenaamde ‘Pocket Edition’ van de gigantische J-RPG Final Fantasy XV is één dagje eerder te downloaden voor iPhone, iPad en verschillende Android-apparaten.

Hoewel de game gratis binnen te halen is op Apple’s App Store en Google Play bevat deze, enigszins voorspelbaar, wel aankopen binnen de applicatie zelf. Zo is het eerste deel volledig kosteloos te downloaden, maar moeten spelers voor de aanstormende partjes wél een aankoopbedrag inleggen.

Uitgever Square Enix is inmiddels geen nieuweling meer als het aankomt op de smartphone-markt. Meerdere eigenzinnige mobiele versies werden in het verleden al uitgerold — denk aan Hitman GO en Deus Ex: The Fall — en ook Final Fantasy XV: Pocket Edition lijkt een ambitieuze ‘port’ voor de uitgever. Het verhaal moet in tien gestroomlijnde hoofdstukken verteld worden, terwijl de gameplay omgezet werd naar een versimpeld vechtsysteem voor touchscreens.

Voor nu kunnen smartphone-spelers in ieder geval kosteloos los in deze schattige, draagbare versie van Final Fantasy XV. Of toekomstige hoofdstukjes van de applicatie het betalen waard zijn, dat zullen we ongetwijfeld later ontdekken….

  1.   
    Dennisduin's avatar

    Werkt niet op iphone6