Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Microsoft moet EA overnemen! | Hot Koffie Show

Het was een bewogen week vol met geruchten. Microsoft zou interesse hebben in EA, Valve en de PUBG Corporation. Tom en Peter speculeren erop los met EA, want zou het wenselijk zijn dat EA in handen komt van Microsoft?

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik als playstation man word hier niet blij van.

  Met name als dit dus gaat betekenen dat al die titels niet meer naar playstation zullen komen als microsoft daar in gaat investeren….

  wat krijg je dan. Minder PS4 games. Meer xbox titels. Verwachten ze dan meer xbox verkoopcijfers te behalen….? Ik denk dat de meeste mensen dan toch wel eerder naar PC gaan.

  Dus dan blijven de verkoopcijfers nog niet echt zo in stijgende lijn

 2.   
  Tom's avatar

  CHILLOZZ schreef, "wat krijg je dan. Minder PS4 games. Meer xbox titels. Verwachten ze dan meer xbox verkoopcijfers te behalen….? Ik denk dat de meeste mensen dan toch wel eerder naar PC gaan."

  Dat gaat dus absoluut niet gebeuren, mocht dit hele plan doorgaan. Peter en ik zeggen het ook nog een keer duidelijk in de video.

  Denk maar aan Minecraft; die is ook al jaar en dag van Microsoft, en is wél op PlayStation 4 en recent nog Switch verschenen. Het is nota bene het Xbox-merk die alles cross-platform wil krijgen, maar Sony werkt tegen.

 3.   
  mattioza's avatar

  Het zou me echt wel straf lijken, moest dit er ooit van komen. Denk ook niet dat het goed is dat één van de grootste uitgevers van het moment ineens onder Microsoft of Playstation valt. Ze kunnen het ook niet maken om bv een Fifa of Battlefield ineens 3 maanden eerder op Xbox te laten uitkomen. Er zit zo’n groot deel van hun fanbase en dus de verkopen bij de Playstation-gebruikers, waardoor het voordeel vrij beperkt zou blijven. Het is dan nog maar de vraag, of het moeite is om er zoveel geld in te pompen om de game en DLC bv 2 weken of een maand vroeger te kunnen uitbrengen. Het is trouwens in het verleden ook al gebleken dat Microsoft niet altijd de beste baas is, als we denken aan de Fable en Scalebound ontwikkelaars, RIP. Denk niet dat EA zich vrijwillig gaat laten opslokken door Microsoft, wat mij betreft ook een goede zaak.

 4.   
  gamerfriend01's avatar

  Nieuwe stelling: ook Playstation en Microsoft moeten met een handheld komen na succesvolle eerste jaar van de Nintendo Switch