Unieke Sea of Thieves-controller krijgt versterking van oplaadstandaard en HDD

Vorige maand zaten we al kort op de onthulling van een heuse glow-in-the-dark Sea of Thieves-controller, blijkt nu ineens dat deze vreemde eend in de bijt er nog eens versterking bijkrijgt ook. Microsoft kondigde zelf plots een tweetal nieuwe en unieke Sea of Thieves-apparaten aan; een controllerstandaard (met optioneel oplaadsysteem) én een evenals door Rare gelicenseerde Seagate Game Drive (2TB) voor Xbox One.


De beperkt beschikbare en unieke controllerstandaard met oplader van fabrikant Controller Gear verschijnt 19 februari aanstaande alweer voor een richtprijs à 49,99 dollar. Hetzelfde model is vanaf dat moment ook zonder oplaadfunctie te verkrijgen; die versie gaat op de kop voor een mildere 19,99 dollar.

Beide standaarden zijn exclusief te bestellen op de internationale website van het Amerikaanse Controller Gear. Wij Europeanen zijn daarbij wel verzekerd van compatibiliteit met het lichtnet, aangezien er bij aankoop gekozen kan worden voor een Europese stroomstekker.


De officiële Sea of Thieves harde schijf is in wezen een speciale uitvoering van de bekende Seagate Game Drive van twee terabyte voor Xbox en pc. Deze is evenals voorzien van gouden accenten en een in het donker oplichtend logo, maar daarbij worden nota bene ook nog wat digitale extraatjes verleend.

Gamers krijgen bij Sea of Thieves Game Drive niet alleen een maand gratis toegang tot een Xbox Game Pass-abonnement, ze kunnen ook nog eens rekenen op de met juwelen ingezette Midnight Blunderbuss, een zeldzaam wapen in Sea of Thieves zelf. En dat voor de richtprijs à 89,99 dollar én beschikbaarheid bij (web)winkels in de Benelux vanaf 20 maart, gelijktijdig met de release van Sea of Thieves.

Over anderhalve maand verschijnt Sea of Thieves alweer op Xbox One en Windows 10 (inclusief cross-platform functionaliteiten). Meer weten over Rare’s ambitieuze piratenspel? Vaar dan vooral richting een hands-on preview van onze kant of laat je onderdompelen in onze discussies over het spel in een recente GamersNET Podcast.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren