Veel kleine nieuwe functies in firmware 5.50 voor PlayStation 4

Een kleine drie weken geleden maakte Sony bekend dat firmware update 5.50 eraan zit te komen en de bèta hiervan is vandaag begonnen. De grootste veranderingen in 5.50 zijn nu ook voor iedereen bekend en die maken het leven voor de PlayStation-gamer net wat makkelijker.

Allereerst is er de Supersampling Mode voor de PlayStation 4 Pro, die ideaal is voor mensen met een scherm die geen 4K ondersteunt. Door deze modus aan te zetten wordt het beeld scherper en mooier doordat het 4K signaal een downscale krijgt. Hierdoor biedt de PlayStation 4 Pro een grafische upgrade voor elke televisie.

Ook ouders van fanatieke gamers krijgen een prettige functie in update 5.50. Met Play Time Management wordt het makkelijker om (kleine) kinderen in de gaten te houden of ze niet te lang spelen. Via de PlayStation-app of webbrowser kan een tijdslimiet worden ingesteld en als deze bijna is verstreken, krijgt zoon of dochter een melding op zijn PlayStation 4. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kan ook nog worden ingesteld dat het account van het kind automatisch wordt uitgelogd.

Voor de rest biedt 5.50 een aantal kleine tweaks in het menu, wallpapers instellen met afbeeldingen vanaf een USB-apparaat en de mogelijkheid om achtergrondmuziek te draaien op PlayStation Now. De volledige lijst aanpassingen is hieronder te vinden. Wanneer de update uitrolt voor iedereen, is nog niet bekend.

  • Play Time Management
  • Extra Library tabs
  • Quick Menu enhancements
  • Background Music in PlayStation Now
  • Import custom wallpapers
  • Customize Tournaments Team page
  • Supersampling Mode for 1080p (or less)
    1.   
      CHILLOZZ's avatar

      import custom wallpapers.
      Heel leuk, Maar ik loop warmer van CUSTOM theme’s..

      Op ps3 kon dit wel. Gratis en super mooie thema’s hopelijk komt dit toch nog eens ook voor PS4… mja ze willen dat je thema’s koopt…. all about the money

    2.   
      Linkje's avatar

      Yeass. Custom wallpapers!

    3.   
      Daniel Z's avatar

      Mooi dat er altijd zoveel aandacht is voor grote updates, terwijl er bijna nooit echt baanbrekende features worden toegevoegd.

    4.   
      Rijstekorrel's avatar

      Boost mode klinkt heel leuk uiteraard, maar we hebben al een functie om te boosten op de pro versie.

      Gaat dit nu niet verwarrend worden, en kunnen beide functies tegelijk aan?