Final Fantasy 15 zal cross-play tussen pc en Xbox One ondersteunen

Final Fantasy 15 is al ruim een jaar uit op PlayStation 4 en Xbox One, maar over precies een maand verschijnt de game eindelijk ook voor de pc. Op de officiële Windows Store-pagina van de game is nu een saillant detail opgedoken dat nog niet eerder bekend was: het spel ondersteunt cross-play tussen Windows en Xbox One.

Bij de pc-versie van Final Fantasy 15 wordt ook de Comrades-uitbreiding geleverd, die online coöp-gameplay toevoegde om spelers samen te laten werken om quests op te lossen. Het is niet concreet gemaakt hoe de cross-play in zijn werk zal gaan, maar vermoedelijk zal deze feature beperkt blijven tot deze missies. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat gamers op console en pc samen kunnen werken in het hoofdverhaal.

Overigens moeten gamers wél kiezen tussen cross-play met Xbox One en mod-ondersteuning via de Steam Workshop: samen spelen met Xbox One-bezitters is beperkt tot de Windows Store-versie van Final Fantasy 15, waar de Steam Workshop (uiteraard) exclusief te gebruiken is als je de game via Steam aan je collectie toevoegt.

Final Fantasy 15 verschijnt op 6 maart voor pc.

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    Wie koopt er nou games via de windows store want die games zijn vaak slecht geoptimaliseerd. Verder is er het grote probleem (wat ik had met Forza Horizon 3 bijvoorbeeld) met het online gedeelte betreffende de teredo tunneling service.

    Die punten van aan dacht mogen ze eerst aan gaan werken. Buiten dat is het onzin dat deze functie niet werkt met Steam of Origin. Microsoft kan nog meer willen maar ik laat het me niet door de strot drukken dat ze dit alleen via de Windows store mogelijk maken. Gamers moeten zelf kunnen kiezen op welk van de 3 platforms ze op pc deze game willen spelen.

    Goed bezig Microschoft maar ik stap niet over op jullie platform omdat jullie Steam niet kunnen overnemen.