Sony onthult New Gold Wireless Headset voor PlayStation 4; verschijnt volgende week

Op zoek naar dé opvolger van Sony’s eigen Gold Wireless Headset? Je speurtocht eindigt hier, want de multimediagigant heeft namelijk de ‘New Gold Wireless Headset’ uit de doeken gedaan op het officiële PlayStation Blog. En deze dient volgende week al meteen in de schappen te liggen, zij het dan wel enkel in de Verenigde Staten.

De New Gold Wireless Headset moet op de kop gaan voor 99,99 dollar en zal (net als de prijs) grofweg dezelfde gemakken kennen. Een comfortabele bouw, de mogelijkheid tot 7.1 virtueel surround-geluid en een ingebouwde en verborgen microfoon voor communicatiedoeleinden.


Om PlayStation VR-gebruikers tegemoet te komen, is ook een 3.5 mm audio-kabel meegeleverd. Aan de hand van deze ietwat korte aansluiting is de nieuwe koptelefoon gemakkelijk aan te sluiten op de virtual reality headset, mogelijk om meer concurrentie te bieden tegenover bijvoorbeeld de Plantronics RIG 4VR.

Hoewel Sony’s eigen Gold Wireless Headset voor lange tijd gold als een van de weinige officiële keuzes in PlayStation-koptelefoons, komt deze nieuwe iteratie in een drukker era aan. Inmiddels hebben partijen als Turtle Beach en Razer hun eigen draadloze headsets op het platform gelanceerd, met bijbehorende achterban.

Wanneer de New Gold Wireless Headset overwaait richting Europa — en voor hoeveel euro’s deze hier op de kop mag — is vooralsnog onbekend. Wij van GamersNET houden de winkelschappen met liefde in de gaten, aangezien ook wij graag de koptelefoon willen onderwerpen aan een testimpressie voor (onder meer) GamersNET Gear.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Ik snap het verschil niet helemaal vergeleken met de oude Gold Wireless Headset. Wél hoop ik voor degene die deze gaan kopen dat hij, vooral voor langer gebruik, fijner zit dan de vorige.

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    zo te zien geen inklapbare meer….?

    Zou ze sieren want de vorige GOLD was een waardeloos ding…
    Heb daar 3 examplaren van gehad en alle 3 stuk gegaan. Welke domme iditoot verzint het om plastic scharnieren te gebruiken…

    Ze hebben wel een goede klantenservice dat wel want heb steeds nieuwe gekregen: De laatste keer zei de meneer aan de telefoon dat dit een bekend probleem was bij sony/playstation. En ze er mee bezig waren. Het laatste model wat ik in garantie gekregen had daar zou heb bij gefixt zijn… Nou die was ook al snel stuk…

    Ik praat dan dus wel enkel over dat zwakke scharnierpunt. Want voor de rest is het een prima ding. klinkt dondersgoed. En zit ook wel lekker.

    En nee ik ben geen lompe boer. Maar ik gebruik een headset enorm veel. [En ik vouw nooit een headset in, Daar kan t dus ook niet aan gelegen hebben]

  3.   
    Jerry97's avatar

    Ik heb laatst de headset companion app weer gedownload op me ps4 en zag toen dat de oude gold wireless headset niet ondersteunt wordt. Ik heb namelijk nog de oude en kon een jaar geleden gewoon het geluid aanpassen via de app, maar jammer genoeg staat die er dus niet meer tussen. Er staat wel 1 headset tussen die lijkt op die van mij, maar dat is de 2.0 en ik heb de gold, dus daar heb ik niks aan.