Activision heeft mogelijk meer plannen voor de herboren Crash Bandicoot

De N. Sane Trilogy is mogelijk niet het laatste wat we voorlopig zullen zien van de knotsgekke Crash Bandicoot! Naar het schijnt heeft Activision uitgebreide plannen voor de herboren game-held, die mogelijk zijn eigen vijf jaar lange spellentraject toebedeeld zal krijgen.

Neem het met een korrel zout, maar Europees licentieman Max Arguile sprak in een interview voor de lente-editie van het Licensing Source Book dat Activision al een plan tot in 2022 uitgestippeld zou hebben voor de jolige buideldas. Daaronder zouden onder meer een re-release van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy op pc en Nintendo Switch vallen, hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog.


Volledige nieuwe titels voor Crash Bandicoot zijn volgens Arguile ook zeker haalbaar, al is daarover nog weinig zeker. De omstreden moeilijkheidsgraad en exclusiviteit voor bepaalde platformen (zoals met de N. Sane Trilogy remaster op PlayStation 4) blijft dan ook onduidelijk.

Hoewel Arguile geen onderdeel vormt van Activision en zijn statement dus ook met enige scepsis ontvangen mag worden, lijkt het allesbehalve onverwachts voor een partij als Activision. Afgelopen zomer deed de uitgever uitspraak over het nieuwgewonnen succes van Crash Bandicoot, waarbij toen al gesproken werd over meer reboots en een bredere toekomst voor de game-held van weleer.

Een re-release voor de remaster op pc en Nintendo Switch zouden niet onwelkom zijn. Niet voor niets ontvingen wij op de redactie Crash Bandicoot N. Sane Trilogy met open armen, hoe nostalgisch pittig die ook was. De vraag is nu vooral wat de toekomst in petto heeft voor de gekke buideldas, maar daarover horen we binnenkort hopelijk meer…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren