Final Fantasy XII: The Zodiac Age nu ook te downloaden op Steam; extra features aanwezig

Mocht je de PlayStation 2-klassieker compleet gemist hebben of deze juist nóg eens in volle glorie willen herbeleven; dan is februari je maand. De bejubelde Final Fantasy XII-remaster ‘The Zodiac Age’ is met ingang van afgelopen week namelijk ook op Steam te verkrijgen.

Waar de PlayStation 4-versie tekortschoot aan een stabiele zestig frames per seconde, kan de ervaring van Final Fantasy XII: The Zodiac Age op pc wellicht wél tegemoetkomen. Naast de mogelijkheid tot snellere beeldverversing ondersteunt deze editie van de remaster ook wedergeboren 7.1-geluid voor muziek en stemmenwerk, alsmede de mogelijkheid om de game in (bijvoorbeeld) 21:9 beeldverhouding af te spelen.

De vereiste specificaties daarvoor zijn niet mis, al dan niet redelijk. Wie het onderste uit de kan wil halen, moet bijvoorbeeld beschikken over een GeForce GTX 980 (of AMD-equivalent) videokaart, terwijl werkgeheugen aftopt op 8 GB aan RAM en een i5-4460 op 3.2 GHz al volstaat. Niet onredelijk voor een stevige remaster, mocht je deze op die vloeiende 60 fps willen draaien.

Square Enix onderstreept daarbij dat de game weliswaar wél een video-uitvoer van de 4K Ultra HD-resolutie op kan pakken, maar deze niet officieel ondersteund wordt. De ultrabrede resolutie is een feit, maar groter dan dat wil Square Enix geen beloftes doen. Wat daarvoor dus zoal benodigd is aan brute rekenkracht, wordt ook niet bepaald duidelijk aangegeven.

Op de officiële Steam Store gaat de remaster op de kop voor 49,99 euro, met een tijdelijke korting van 20 procent. Wie er enigszins op tijd bij is, kan de pc-port oppakken voor 39,99 euro.

Meer weten over wát er zoal vernieuwd of juist intact is gebleven met deze bijna tien jaar oude Final Fantasy-game? Dan verwijzen we je met liefde door naar de video-uiteenzetting over de remaster, vol met gelijkenissen in en variaties op die klassieke formule.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Lol een beetje laat nieuws bericht. De korting is trouwens tot donder aanstaande en je krijgt er alleen in de eerste week een aantal gratis soundtracks bij.

 2.   
  Tom's avatar

  Inderdaad wat aan de late kant, maar beter laat dan nooit, toch? Vind het altijd naar om dit soort nieuwtjes gewoon compleet aan voorbij te gaan op GamersNET. Uiteindelijk wil je ook dit soort zaken gewoon in de database hebben staan, of ben ik daar de enige in?

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Inderdaad wat aan de late kant, maar beter laat dan nooit, toch? Vind het altijd naar om dit soort nieuwtjes gewoon compleet aan voorbij te gaan op GamersNET. Uiteindelijk wil je ook dit soort zaken gewoon in de database hebben staan, of ben ik daar de enige in?"

  Nee hoor Tom dat deel ik helemaal met je en ik kom dan zo nu en dan dingen tegen die we hier missen. Zoals bijvoorbeeld dat Final Fantasy XV op pc te preorderen is en dat er vanaf 1 februari een benchmark voor is te downloaden.

 4.   
  Tom's avatar

  Vaste tip is dan ook om nieuwtjes die nog niet op de website staan (maar jij wel al lucht van hebt gekregen) even door te spelen naar de redactie. Dat mag altijd via zaken als Twitter en Facebook, maar ook ons eigen forum of de Discord-server.

  Zo kun je ons helpen in het voorzien van iedereen van hun dagelijkse portie nieuws. Het liefst met bronvermelding, als het even meezit; dan zijn we helemaal blij.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Vaste tip is dan ook om nieuwtjes die nog niet op de website staan (maar jij wel al lucht van hebt gekregen) even door te spelen naar de redactie. Dat mag altijd via zaken als Twitter en Facebook, maar ook ons eigen forum of de Discord-server.
  Zo kun je ons helpen in het voorzien van iedereen van hun dagelijkse portie nieuws. Het liefst met bronvermelding, als het even meezit; dan zijn we helemaal blij. "

  Gaat helemaal goedkomen ik lever graag een bijdrage aan de site 🙂 .