Titel volgende Assassin’s Creed gelekt; speelt zich af in China of Japan?

Het moment waar veel Assassin’s Creed fans zich al tijden op verheugen lijkt steeds dichterbij te komen: er gaan geruchten dat het volgende deel in de assassijnen-franchise zich in het Oostelijk werelddeel gaat afspelen. Volgens een anonieme bron, die werkzaam was bij Technicolor, dat deel uitmaakt van het animatieteam in Bangalore, gaat het eerstvolgende hoofddeel de titel ‘Dynasty’ krijgen. Dat bevestigde de bron aan PlayStation Universe.

Echter, het is mogelijk dat deze titel slechts een codenaam is, net zoals ‘Empire‘ voor Assassin’s Creed Origins was en ‘Victory‘ voor Assassin’s Creed Syndicate. Wel is het aannemelijk dat ‘Dynasty’ zich tijdens één van China’s dynastieën of Japanse keizerperioden afspeelt. De codenamen van de vorige twee delen lagen immers ook niet ver naast de uiteindelijke titels en bleken de thema’s van de spellen in eerste instantie te bevestigen.

In de platformgame Assassin’s Creed Chronicles: China speelde je al als de Assassin Shao Jun, gedurende de Ming-dynastie, in het jaar 1526. Ook in de korte animatiefilm Assassin’s Creed Embers uit 2014, kwam dit personage voor, waarin ze getraind wordt door de legendarische Assassin Ezio Auditore da Firenze. Er zijn speculaties dat dit voorproefjes zijn voor dit nieuwe Assassin’s Creed deel.

Meer dan een eventuele (code)naambevestiging en de eerdere vertoningen van een Chinese assassijn hebben we nog niet, maar dat betekent niet dat de hypetrain zijn kolen niet op mag stoken: al jaren hopen ook wij dat de franchise het Europese land en de Nieuwe Wereld achter zich zou laten om naar een Aziatisch rijk te zeilen.

  1.   
    toqeer's avatar

    Kan nu all niet wachten hoop dit jaar nog.

  2.   
    tijn80's avatar

    toqeer schreef, "Kan nu all niet wachten hoop dit jaar nog."

    Dat lijkt me erg onrealistisch. Denk eerder dat het eind 2019 zal worden.

    Dynasty… Zou ook in Denver kunnen afspelen 😛

  3.   
    sjaak19832015's avatar

    toqeer schreef, "Kan nu all niet wachten hoop dit jaar nog."

    Ik hoop niet dit jaar want dan krijgen we weer een half afgewerkte game. Buiten dat is 1 ac game per jaar teveel maar dat is een persoonlijke mening.

  4.   
    Jerry97's avatar

    sjaak19832015″][quote=”toqeer schreef, "Kan nu all niet wachten hoop dit jaar nog."

    Ik hoop niet dit jaar want dan krijgen we weer een half afgewerkte game. Buiten dat is 1 ac game per jaar teveel maar dat is een persoonlijke mening.[/quote]

    Ik dacht dat Ubisoft had gezegd dat ze AC om het jaar zouden uitbrengen?

  5.   
    JaslanNL's avatar

    Jerry97″]

    ”sjaak19832015″ schreef, "[quote=”toqeer schreef, ".."

    Ik hoop niet dit jaar want dan krijgen we weer een half afgewerkte game. Buiten dat is 1 ac game per jaar teveel maar dat is een persoonlijke mening."

    Ik dacht dat Ubisoft had gezegd dat ze AC om het jaar zouden uitbrengen?[/quote]

    Volgens Ubi’s eigen blog en een interview met GameSpot uit 2016 gaan ze per deel individueel kijken wanneer ze ’t uit brengen.

    Persoonlijk denk ik dat ze komend jaar nog geen nieuw deel uit de hoofdserie uitbrengen (zeker nu ze merken dat het de serie absoluut geen kwaad heeft gedaan! alhoewel sommige bedrijven (lees; investeerders) vreemde keuzes maken). Wat me wel mogelijk lijkt, is òf een nieuwe AC film (het oorspronkelijke idee was 3 films), of een game vergelijkbaar met de Chronicles reeks. Daarnaast komt
    er ook nog DLC uit voor Origins.

    Oja, en ondanks dat bij een ‘dynastie’ vaak aan China word gedacht komen ze natuurlijk overal voor. Grappig genoeg als je naar de Wikipedia van ‘dynastie’ gaat, dan is het eerste voorbeeld, jawel, Oud-Egypte. Er gaan ook geruchten rond dat na AC Origins de reis door gaat naar Griekenland en Italië. Of het nou deze laatst genoemde landen worden of delen van Oost-Azië, ik zou in beide gevallen de game oppakken en kapot spelen!

  6.   
    MikeGevers's avatar

    Ik snap niet zo goed waarom iedereen de link met China en Japan legt. Dynastieën zijn een ding in (bijna) elke monarchie, en dus ook die van, bijvoorbeeld, het Romeinse Keizerrijk of Middeleeuws Europa. De dynastieën in Azië zijn wellicht in latere tijden nog van prominent belang, maar om nou het woord ‘Dynasty’ meteen te linken aan het oosten… beetje voorbarig. Voor hetzelfde geld mol je in AC: Dynasty elke rivaal van Octavianus ten tijde van zijn Romeinse burgeroorlogen om te zorgen dat de Julisch-Claudische dynastie in stand blijft.

    Wat de ‘gelekte’ afbeelding betreft: die afbeelding zou net zo goed fan art kunnen zijn en eerlijk gezegd vind ik hem er ook zo uit zien. Voorlopig blijf ik dus sceptisch over een Assassin’s Creed in een oosterse setting. Niks sluit uit dat ze een vervolg maken op het verhaal van Bayek. Kan wishful thinking zijn, maar wat mij betreft zou het een logische stap zijn voor de AC-franchise.

  7.   
    Downzilla's avatar

    Jammer dat oosterse cultuur zo saai is vergeleken met de westerse, hoop dat ze er niet naartoe gaan.

  8.   
    mmx's avatar

    A.C games waren best leuk .Maar word het niet eens tijd om A C met pensioen te sturen i.p.v de oude koe leeg te melken ?

  9.   
    Papachico's avatar

    mmx schreef, "A.C games waren best leuk .Maar word het niet eens tijd om A C met pensioen te sturen i.p.v de oude koe leeg te melken ?"

    Zoiets kan ik ook zeggen van Mario of Zelda of ieder ander spel.

    Een nieuwe AC is goed maar dan wel weer ff wat tijd ertussen. Persoonlijk zie ik het weer graag zoals Origins. Open world enzo. Als het China of Japan wordt hoop ik wel dat het niet teveel Ninja achtige shit is. Ik hoef niet zo zeer een Onimusha of Nioh te zien.

  10.   
    MaTriXX's avatar

    mmx schreef, "A.C games waren best leuk .Maar word het niet eens tijd om A C met pensioen te sturen i.p.v de oude koe leeg te melken ?"

    Dus iets wat jij niet leuk meer vind moet dan maar met pensioen 😕

    Kan nog steeds enorm genieten van Assassins Creed dus laat deze maar komen.

  11.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Als hij net zo tof was als Origins ben ik weer van de partij. Zal waarschijnlijk geen reet van het verhaal snappen aangezien ik verder geen enkele AC heb gespeeld. Maar dat neem ik dan maar voor lief!

  12.   
    Turk–Life's avatar

    NoobAssPlayer schreef, "Als hij net zo tof was als Origins ben ik weer van de partij. Zal waarschijnlijk geen reet van het verhaal snappen aangezien ik verder geen enkele AC heb gespeeld. Maar dat neem ik dan maar voor lief!"

    Het verhaal van de hedendaagse tijd is totaal niet boeiend en er zijn weinig mensen die t nog kunnen volgen. Ik snap er ook niets van. Buiten dat om heeft elk deel n verhaal op zichzelf, die zijn wel leuk en te volgen.

  13.   
    Turk–Life's avatar

    mmx schreef, "A.C games waren best leuk .Maar word het niet eens tijd om A C met pensioen te sturen i.p.v de oude koe leeg te melken ?"

    Wil je gelyncht worden ofzo?😜