Sony heeft patenten voor mogelijk nieuwe PlayStation VR-motion controllers geregistreerd

PlayStation VR werkt met de DualShock 4-controller samen en voor de ultieme ervaring met de welbekende PlayStation Move-controllers, maar het lijkt er nu op dat Sony Interactive Entertainment een nieuw stukje hardware aan het ontwikkelen is voor haar VR-apparaat. Het Japanse bedrijf heeft een patent aangevraagd op wat lijkt nieuwe motion controllers voor PlayStation VR.

Er zijn twee patenten gevonden waar Sony mogelijk aan werkt. Op de eerste afbeelding is een motion controller te zien met analoge stick, waar omheen meerdere knoppen gevestigd zitten, zodat je gemakkelijk met twee vingers alles kunt bedienen. De analoge stick is populair onder VR-spelers, zo meldt VR Focus, dat de patenten heeft ontdekt. Dit patent is pas een maand oud.

The first patent (..) shows the addition of an analog stick with several face-mounted buttons placed in the surrounding casing, as well as a trigger lying underneath.
Het tweede patent dateert uit 2017 en is meer gericht op het registreren van de bewegingen van je vingers. De controllers worden opgepakt door de Head Mounted Display (HMD) in plaats van de camera, waardoor de geruchten zijn ontstaan dat Sony ook aan een PlayStation VR-bril werkt met ingebouwde camera. Deze methode zou beter moeten werken dan een camera die niet alle bewegingen altijd accuraat registreert.
A second patent (..) offers details on potential finger placement tracking, similar to Valve’s prototype Knuckles controllers. Important to note here is that this patent makes specific reference to the controller being tracked by the head-mounted display (HMD) opposed to an external camera, suggesting that a new HMD could include cameras for tracking of the controllers and thus potentially alleviating tracking issues with the current PlayStation Move controllers when they are occluded from the PlayStation Camera.
Of Sony deze producten daadwerkelijk op de markt zal brengen is nog niet duidelijk. Echter, zulke patenten zijn interessant om in de gaten te houden vanwege ontwikkelingen binnen de VR-industrie.


 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Knap lullig als je dan nu net dat hele gebeuren aangeschaft hebt en dan leest dat er [mogelijk] een nieuwe bril en nieuwe controllers KUNNEN komen…

  Nu is er nog niets aangekondigd dat en wanneer er iets nieuws komt. Maar waar rook is is vuur.

  Dus voor de mensen die nu overwegen een VR set te kopen…. Ik zou zeggen wacht nog ff geduldig af.

  Er is niets zo lullig dat als je net wat gekocht hebt en er dan snel genoeg een beter systeem is