Pillars of Eternity 2: Deadfire verschijnt op 3 april

In januari vorig jaar plaatste Obsidian een teaser op Twitter voor Project Louisiana, waarvan veel mensen dachten dat die op een nieuwe Fallout-game sloeg. Later bleek het echter om Pillars of Eternity 2: Deadfire te gaan. Net als het eerste deel in de RPG-serie werd ook voor Deadfire een crowdfunding-campagne gehouden, die zijn doel van 1,1 miljoen dollar ruim viervoudig bereikte. Nu is ook de releasedatum uit de doeken gedaan: 3 april.

Tegelijkertijd zijn ook de pre-orders live gegaan. De basisversie van de game kost je 49,99 euro, maar we leven inmiddels in 2018, dus grote games kunnen niet meer zonder speciale edities en Pillars of Eternity 2: Deadfire is daarop geen uitzondering. De Deluxe Edition kost 59,99 euro en bevat naast de game ook onder meer de soundtrack, een in-game pet, een “speciaal in-game item” en een digitale kaart van de spelwereld. Daarnaast is de Obsidian Edition aangekondigd, die over de toonbank gaat voor 74,99 euro. Deze bevat ook de eerste drie uitbreidingen voor Pillars of Eternity 2, die los 9,99 euro per stuk gaan kosten.

Van de Obsidian Edition verschijnt ten slotte nog een fysieke versie. Deze bevat hetzelfde als de reguliere Obsidian Edition, maaar dan met een fysieke kaart van de Deadfire-regio, een kladblok en een aantal ansichtkaarten met daarop afbeeldingen van de Deadfire-archipel.

Pillars of Eternity 2 is de eerste vervolg-game die Obsidian ooit heeft gemaakt. CEO Feargus Urquhart heeft er echter alle vertrouwen in dat de nieuwe RPG zowel nieuwe als terugkerende spelers danig zal kunnen bekoren. Sterker nog, hij spreekt zijn vertrouwen uit dat Pillars of Eternity 2 dé RPG-ervaring van 2018 wordt:

Pillars of Eternity II: Deadfire is our first sequel here at Obsidian and we’ve created something incredible. At Obsidian, we are all about stories, worlds, and characters, and in Deadfire we’ve done it again with a vast open world explorable by the player’s own customizable ship, character customization with enough options to make any RPG player want to make a hundred characters, and an exciting narrative that truly delivers on the reactivity that makes our games special. We’re confident that new and returning players will find Deadfire to be the RPG experience of the year.
Dit blijft vooralsnog natuurlijk een gevalletje ‘wij van WC-Eend’, maar het eerste deel werd behoorlijk goed ontvangen. Op 3 april gaan we zien of Obsidian zijn reputatie opnieuw waar kan maken.

Pillars of Eternity 2: Deadfire verschijnt exclusief voor pc.

 1.   
  Amaraldane's avatar

  Ah, ik kan echt niet wachten tot het uitkomt. Pillars of Eternity was een tof spel, dus ik hoop dat Deadfire ook zo leuk gaat zijn.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Amaraldane schreef, "Ah, ik kan echt niet wachten tot het uitkomt. Pillars of Eternity was een tof spel, dus ik hoop dat Deadfire ook zo leuk gaat zijn. "

  Ik moet deeltje 1 nog altijd een keer oppakken, maar Divinity: Original Sin 2 neemt al mijn RPG-tijd in beslag 😳

 3.   
  Amaraldane's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Amaraldane” schreef, "Ah, ik kan echt niet wachten tot het uitkomt. Pillars of Eternity was een tof spel, dus ik hoop dat Deadfire ook zo leuk gaat zijn. "

  Ik moet deeltje 1 nog altijd een keer oppakken, maar Divinity: Original Sin 2 neemt al mijn RPG-tijd in beslag 😳 "

  En ik moet nog een keer DOS2 oppakken haha.