Beveiligingsspecialist Irdeto koopt Denuvo op

Denuvo is een omstreden stukje DRM dat pc-gamers al jarenlang bezighoudt: in Just Cause 3 zorgde het voor prestatieproblemen en ook Assassin’s Creed Origins zou een hoog CPU-gebruik kennen door deze software, ook al ontkent Ubisoft dat stellig. Daarnaast zijn er vraagtekens geplaatst bij de ethische verantwoordelijkheid, maar ook bij het nut van de DRM: de beveiliging van Shadow of War was al binnen een dag gekraakt en ook Sonic Forces, dat gebruikmaakt van de nieuwste versie 4.8, is inmiddels omzeild.

Nu is Denuvo opgekocht door platformbeveiligingsspecialist Irdeto, die piraterij en cheats tegen wil gaan door de software te blijven vernieuwen. Irdeto wil bovendien dat Denuvo ook gebruikt kan worden op consoles, mobiele telefoons en zelfs VR-apparaten.

Niet alleen wil het bedrijf Denuvo breder inzetten, maar het wil de software ook combineren met zijn eigen Cloakware-programma. Dit maakt gebruik van whitebox cryptography en software-obfuscatie. De software van Irdeto staat bekend als de beste verzameling tools met betrekking tot het tegengaan van manipulatie van software en reverse engineering.

Als het Irdeto inderdaad lukt om Denuvo’s sterke antikraaksoftware daarmee te combineren, zullen hackers heel wat moeite moeten doen om games nog te kunnen kraken. Daarnaast biedt de deal met Irdeto de kans om cheaters aan te pakken.

Het is nog niet bekend of Irdeto ook de prestatieproblemen of andere zorgen omtrent Denuvo wil oplossen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren