Maker Sonic the Hedgehog stapt over naar Square Enix

Yuji Naka, één van de drie koppen achter Sonic the Hedgehog en lange tijd het hoofd van Team Sonic, is overgestapt naar Square Enix. Op Twitter liet de game-ontwikkelaar weten dat hij ergens eerder deze maand voor hen begon te werken.

Just a quick note to let you know, I joined SQUARE ENIX in January. I’m joining game development as before, and strive to develop games at SQUARE ENIX. I aim to develop an enjoyable game, please look forward to it.
Naka begon in 1983 zijn carriere bij Sega als programmeur waar hij zijn doorbraak maakte bij de ontwikkeling van de allereerste Sonic the Hedgehog. Hij had een prototype gemaakt van een platformtitel waarin een snelbewegend personage als een bal in buizen voortbewoog. Een verdere uitwerking hiervan resulteerde in de creatie van Sonic. In 2006 brak hij met Sega, vermoedellijk vanwege moeilijkheden rondom het drama met de naam Sonic the Hedgehog, bij fans beter bekend als Sonic 2006. Hierna startte Naka de onafhankelijke gamestudio Prope op, waarmee hij onder andere Ivy the Kiwi? en Rodea the Sky Soldier ontwikkelde.

Welke games Naka bij Square Enix gaat maken is nog onduidelijk, maar we zijn zeker benieuwd waar de getalenteerde programmeur mee op de proppen komt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren