Valkyria Chronicles 4 DLC brengt hoofdpersonen eerste deel terug

Sega bevestigt het eerste stuk DLC voor TBS/RTS-hybride Valkyria Chronicles 4 en het laat ons aan de slag gaan met de hoofpersonen van het bejubelde eerste Valkyria Chronicles. Het gaat hier om twee stukken DLC die bij de game worden gevoegd, afhankelijk van welke versie je koopt. De verwachting is dat deze DLC ook gewoon los verkrijgbaar zal zijn.

Schaf je in Japan de ’10th Anniverary Memorial Pack’ aan (wat in feite een limited edition is gehuld in andere woorden), dan krijg je naast de game, een 10th Anniversary Soundtrack en een Illustration Book, ook toegang tot ‘Joint Operation with Squad 7’. Hierin maken de hoofdpersonen van deeltje één hun opwachting. Een potje strategisch knokken met Welkin Gunther, Alicia Melchiot, Largo Potter, Brigitte “Rosie” Stark en Isara Gunther dus. Saillant detail: de stemacteuren van de oude personages zijn weer de opnamestudio in gedoken om de DLC te kunnen voorzien van alleen maar nieuwe voice lines.

In het land van de rijzende zon krijg je bij een aankoop van een first-print-exemplaar overigens ook toegang tot de zogenaamde ‘Preemptive Special Tactics’-missie. Breng je die tot een goed einde, dan kun je de vrolijke Edy Nelson van de eerste Valkyria Chronicles aan je team toevoegen.

Beelden van de stukken downloadbare extra’s zijn te bewonderen in onderstaande (Japanse) trailer.


Valkyria Chronicles 4 verschijnt in Japan eerst op de PlayStation 4, waarop de titel vanaf 21 maart te verwachten is. In de zomer van 2018 volgt dan de Nintendo Switch-versie. Wij Europeanen krijgen de game op de PlayStation 4, de Nintendo Switch én de Xbox One. Een exacte releasedatum is nog onbekend, maar wel zou hij nog dit jaar moeten verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren