PC-editie Final Fantasy XV verschijnt 6 maart en dit zijn de benodigde specs

Lange tijd stond de releasedatum van Final Fantasy XV: Windows Edition geprikt op ‘Early 2018’, maar nu is de kogel door de kerk: pc-eigenaren kunnen vanaf 6 maart genieten van de JRPG. Dat is niet geheel ontoevallig dezelfde datum als de zojuist aangekondigde Final Fantasy XV: Royal Edition die naar de Xbox One en PlayStation 4 komt. De Windows-editie bevat dan ook alle tot dusver verschenen DLC – inclusief de extra’s van de Royal Edition – en kent ook een aantal eigen features.

Zo bevat de Windows Edition een native 4K (3840 x 2160)-resolutie met HDR 10. Je kunt Final Fantasy XV zelfs op 8K draaien, mocht je computer bij NASA vandaan komen. Ook ondersteunt deze editie van de game Dolby Atmos en heeft Square Enix in samenwerking met NVIDIA een aantal leuke nieuwe effecten toegevoegd, zoals TurfEffects voor de grafische verbetering van het gras en HairWorks voor de simulatie van haar.

Ook maakte Square Enix de minimale, aanbevolen en 4K HDR-specs van Final Fantasy XV: Windows Edition bekend. Vooral de meer dan 100GB aan vrije ruimte zal een flinke aanslag doen op je SSD danwel HDD. Kun jij de joekel van een game een beetje draaien?

 1.   
  S3MM3R's avatar

  Sinds wanneer zijn de Final Fantasy Games ook op PC of klink ik nu echt verdomd dom?

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  Dat is het orginele bericht? Op hun eigen site hebben ze het niet over 1080p. Ik zie daar alleen 720p en 4k requirements voorbij komen.

  https://www.finalfantasyxv.com/en/windows-edition

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  S3MM3R schreef, "Sinds wanneer zijn de Final Fantasy Games ook op PC of klink ik nu echt verdomd dom?"

  Lol dat is al een aantal jaren zo van deeltje 3 tot nu toe zo ongeveer alle delen (1,2 en tactics missen alleen nog.

 4.   
  emilius23's avatar

  Is ook al bekend hoeveel die kost? Voor een zachtere prijs lijkt het me namelijk het wel waard.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  ”emilius23″ schreef, "Is ook al bekend hoeveel die kost? Voor een zachtere prijs lijkt het me namelijk het wel waard."

  De royal edition gaat voor de consoles 49.99 in dollars kosten dus dat zou omgerekend 40 euro betekenen. Ik verwacht voor de pc ongeveer dezelfde prijs. Voor meer zekerheid moet je 1 februari op steam, origin of de windows store kijken want dan zal de game te preorderen zijn.