Final Fantasy XV: Royal Edition aangekondigd; bevat nieuwe kerker, features en alle DLC

Na het opduiken van Final Fantasy XV: Royal Edition bij Amerikaanse leeftijdsclassificeerder ESRB, heeft Square Enix nu deze editie van hun JRPG-paradepaardje aangekondigd. Het betreft een fors pakket met alle tot dusver verschenen DLC, nieuwe features en een volledig nieuwe kerker. De Royal Edition moet 6 maart verschijnen op de PlayStation 4 en Xbox One.


Final Fantasy XV: Royal Edition lijkt een beetje de versie van het spel te zijn die eigenlijk al bij release in de winkels had moeten liggen. Ben je benieuwd wat voor nieuwigheden er allemaal in deze editie van het spel te vinden zijn? De volledige lijst vindt je hieronder.
• Een nieuw stuk kerker, te weten Expanded Map: Insomnia City Ruins;
• Nieuwe features zoals first person-modus, nieuwe gear en nieuwe hoofdbazen;
• Armiger Unleashed: nadat je alle 13 royal arms hebt verzameld, speel je een meer actiegerichte modus van de Armiger vrij;
• Royal Vessel: de boot in Final Fantasy XV is nu een volledig te besturen voertuig. Het water tussen Cape Caem en Altissia kun je dan ook vrij verkennen;
• Alle season pass content: Episode Gladiolus, Episode Prompto, Multiplayer Expansion: Comrades, en Episode Ignis;
• Een flinke rits DLC, inclusief alle verschenen wapens, Regalia auto-skins en diverse items;
• Het spel zelf: Final Fantasy XV.
Als eigenaar van Final Fantasy XV hoef je niet de Royal Edition in zijn volledigheid aan te schaffen om toegang te krijgen tot al het bovengenoemde lekkers, het is voor hen namelijk mogelijk om hun spel met de Final Fantasy: Royal Pack te upgraden voor 19,99 euro. De releasedatum van de pc-versie van Final Fantasy XV: Royal Edition staat niet geheel ontoevallig ook op 6 maart: de nog te verschijnen pc-versie betreft dan ook de Royal Edition.

Mocht je denken dat je met Final Fantasy XV: Royal Edition de ‘definitieve versie’ van de game binnenhaalt, dan heb je het mis. Square Enix is nog bezig met meer verhalende DLC.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Misschien ook leuk om te weten voor de pc gamers dat er verschillende preorder bonus content is. Het gaat hier om de windows store, origin en steam versies. Voor de royal edition staat een preorder prijs van 40 euro (49.99 dollar) dus ik denk dat we daarmee een goede indicatie hebben voor wat de pc versie zou moeten gaan kosten.

  Ook zijn de systeemeisen bekend gemaakt dus check snel onderstaande link.
  https://www.finalfantasyxv.com/en/windows-edition

 2.   
  WesterW's avatar

  Nog voor ik het nieuwtje online kon plaatsen. Je was me iets te snel af! 😉

 3.   
  Papachico's avatar

  Vind 20 euro teveel voor een minor upgrade imo.

  Regalia boot: boeie.. tis egt een klein stukkie varen.
  Insomnia dungeon: hoogstwaarschijnlijk een kleine dungeon waar je binnen 10 min. doorheen bent.
  DLC Episode van de brothers: Duurt ook maar hoogstens een uurtje per episode. Tevens had dit in de orginal game moeten zitten.

  Ik zie dit puur als nepperij van SE om zo nog wat geld te verdienen aan deze game. Wel te spreken voor de mensen die de game al hebben/hadden.

  Voor de mensen die de game nog niet gekocht hebben is dit wel een aardige bundel qua prijsverhouding.
  Ik hoop dat zij in de toekomst niet deze kant op gaan van halfgare FF games verkopen en later met bullshit dlc aankomen dat oorspronkelijk in de original game had moeten zitten. Persoonlijk vind ik dat zij via deze weg de FF franchise naar de klote hebben geholpen. Dat magische gevoel dat je vroeger had in je hart is nu een magisch gevoel geworden (nohomo) waarbij je in je reet wordt geneukt door zulke pleurislijers 😡 👿