Multiplayer nog altijd onderweg naar Stardew Valley; LAN-mogelijkheid aanwezig

De meerspelermodus voor Stardew Valley lijkt nog altijd in testfase te zijn. Hoewel de game alweer bijna twee jaar geleden voor het eerst lanceerde op pc, heeft de multiplayer meermaals moeten ruimen voor productie van console-ports, waaronder een geslaagde Nintendo Switch-versie. Maar nu lijkt, wederom, de productie van online mogelijkheden de wind in de rug hebben.

Op Twitter deelde Stardew Valley-bedenker Eric ‘ConcernedApe’ Balone een impressie van de multiplayer. Daarbij scheen het team een sessie op lokaal LAN-netwerk bij elkaar geschopt te hebben, die in wezen de onderliggende code voor de online modus zal vormen. En die is naar verluidt al aardig solide.


Nu deze LAN-versie functioneel lijkt, zal het team zich vooral weer focussen op het daadwerkelijk opleveren van de online multiplayer. Balone vermeldt daarbij dat er nog veel moet gebeuren, maar dat het gehannes van onderlinge communicatie tussen spelers al veelbelovend is.

Wij houden de oren in ieder geval gespitst rondom enig nieuws over de multiplayer. Niet voor niks beloonden we het aanvankelijke spel al met lovende woorden in de Stardew Valley review, die ongetwijfeld alleen nog maar verslavender zal worden met de komst van deze nieuwe feature.

Meer weten betreffende de meerspelermodus of de uitfasering van diens verschijning op verschillende consoles? Lees dan ook wat ConcernedApe eerder over de multiplayer vrijgaf.

  1.   
    S3MM3R's avatar

    Super tof.