Xbox One-versie van PUBG trok 3 miljoen spelers in een maand

Met een miljoen verkopen in 48 uur achter de rug, had PlayerUnknown’s Battlegrounds ook op Xbox One al een aardig triomfantelijke launch. Eentje die schijnbaar alleen maar meer spelers aan wist te trekken, nu Microsoft uit de doeken heeft gedaan dat de Xbox One-port van ‘PUBG’ al meer dan drie miljoen unieke spelers in een maand scoorde.

Toegegeven, dit aardige getal staat niet gelijk aan een aantal verkochte exemplaren (dit aangezien meerdere accounts op één Xbox One gebruik kunnen maken van het spel ), maar toch; een flinke prestatie. En dat voor een port die niet bepaald glorieus lanceerde, laat staan goed ontvangen door critici.

Ook onze preventieve review van de Xbox One ‘Game Preview’-editie van PlayerUnknown’s Battlegrounds bleef gehuld in scepsis. Inmiddels wordt er hard gesleuteld aan de formule, maar eind vorig jaar werden spelers vooral geteisterd door haperende beelden en legio verschillende vastlopers van de software. Allesbehalve de soepele ervaring die Microsoft nog ooit trots beloofde.

Meer weten over of zien van deze omstreden — maar klaarblijkelijke populaire — port? Probeer ook eens ons uitgebreide Gameplay Commentaar, waarin we aan de hand van beeldmateriaal bespreken hoe en wat de stand van zaken rondom PUBG op Xbox One is.

Wat voor toekomst voorzie jij voor Battlegrounds op de Xbox One? Schroom niet van je te laten horen en ons jouw mening te vertellen over deze polariserende port van het populaire PUBG!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren