Gerucht: remaster van Dark Souls op komst voor alle current-gen consoles

De eerste Dark Souls verscheen als spirituele opvolger van Demon’s Souls in 2011. In 2016 verscheen Dark Souls 3, wat waarschijnlijk het laatste deel is in de serie. Echter, ook de eerste Dark Souls-game heeft nog altijd een trouwe schare fans die vinden dat dit de beste Souls ooit is. Voor hen is er mogelijk goed nieuws: het gerucht gaat dat dit spel binnenkort een remaster krijgt voor alle current-gen consoles.

Volgens de geruchten komt er vandaag nog een korte Nintendo Direct waarin de Switch-versie van Dark Souls wordt getoond. Enkele uren later moet de remaster ook worden aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Die zou worden ontwikkeld door een andere ontwikkelaar dan de port voor de Nintendo Switch.

Naast de aankondiging is er ook wat vermeende informatie gelekt. Zo gaat bijvoorbeeld het gerucht dat de belichting en geluidseffecten gebaseerd zouden zijn op de technologie die ook gebruikt werd voor Dark Souls 3. Ook zou de PvP en co-op een upgrade krijgen naar zes gelijktijdige spelers. Ten slotte stellen de geruchten dat ook de andere twee Dark Souls-games naar de Nintendo Switch moeten komen, die al voor de current-gen consoles beschikbaar zijn.

De remaster van de eerste Dark Souls zou moeten verschijnen in mei.

  1.   
    OnOwned's avatar

    Yeah Boi! Let’s go!

  2.   
    sjaak19832015's avatar

    Ik verwacht dat pc gamers dit als update gaan krijgen.