Nommo is nieuwe reeks geluidssystemen van Razer; deze maand nog verkrijgbaar

De jaarlijkse Consumer Electronics Show te Las Vegas is van oudsher interessant terrein voor Razer, die daar recentelijk nog hun bizarre smartphone-laptop-concept onthulde. Maar nee, daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook voor de doodnormale sterveling op zoek naar bruikbare technologie lag er een nieuw product in het verschiet: de Razer Nommo audio-reeks. Een drietal nieuwe geluidssystemen, waarvan de eerste twee nu al verkrijgbaar zijn.


Het betreft in het specifiek de Razer Nommo (109,99 euro) en de Razer Nommo Chroma (169,99 euro); een tweetal 2.0-audiosystemen bestaande uit 3″ grote drivers, geschapen naar iets wat overkomt als een vliegtuigmotor. Beide uitvoeringen ontvangen hun geluidssignaal simpelweg over een 3,5 mm jack, terwijl respectievelijk de Chroma-editie ook een USB-poort in beslag neemt voor de kenmerkende LED-verlichting van Razers eigen makelij.

Alle versies van de Nommo-lijn maken naar verluidt het volledige frequentiespectrum hoorbaar, aan de hand van geweven glasvezelmembraan in de luidsprekers. Saillant detail daarbij is dat de baspoorten zich tot de achterzijde keren, waardoor het totale geluidsplaatje minder snel kan vertroebelen. Naar Razers eigen zeggen helpt dit de positionele audio voor gamers te verbeteren.

Een derde uitvoering van dezelfde speakerreeks, de Razer Nommo Pro (579,99 euro), is van een andere orde. Deze pakt alle gemakken, functies en de huisstijl van diens kleinere broertjes, maar klapt daar nog twee bovenliggende 0,8″ tweeters en en 6″ downfiring subwoofer bovenop. Dat alles kan aangesloten worden met — naast USB en 3,5 mm jack — een optische audiokabel én Bluetooth, om vervolgens bediend te worden met een los bedieningspaneel.


Met zijden tweetermembranen, Dupont Kevlar speakercoating en audiocertificaten van onder meer (Razers eigen) THX en Dolby Virtual Speaker, lijkt de Nommo Pro absoluut niet niks voor te stellen. Het klinkt in ieder geval goed, maar klinkt het ook goed? Wij houden de oren gespitst.

Terwijl de nog enigszins betaalbare Nommo en Nommo Chroma deze maand nog te verkrijgen zijn op de officiële Razer webshop, laat het Amerikaanse game-merk de verschijning van de Razer Nommo Pro nog even in het ongewisse. Een specifieke datum van verschijning moet nog volgen, of er moet wellicht eerst animo getoond worden voor de prijzigste audioproducent in het aanbod.

  1.   
    Tom's avatar

    Deze luidsprekers doen mij ergens denken aan de ‘windtunneltjes’ van Philips AmbX, en ik weet nog niet helemaal of dat positief of negatief is.

    Wel een interessante onderneming van Razer, al ben ik benieuwd of veel gamers tegenwoordig voor speakers kiezen boven een fatsoenlijke headset. Voor pc-games heb ik al in geen jaren een speaker aangesloten gehad.