PlayStation 4 tijdens de feestdagen zes miljoen keer verkocht

Traditiegetrouw is ook Sony aanwezig op de CES-beurs, onder andere om indrukwekkende cijfers bekend te maken met betrekking tot zijn PlayStation 4. Vorige maand werd al bekend dat Sony de verschillende versies van dat apparaat al ruim 70 miljoen keer had verkocht, maar dat de verkoopspurt die de feestdagen steevast teweegbrengen, nog moest komen. Nu is die gekomen en op de tech-beurs in Las Vegas heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro samen in totaal zo’n zes miljoen keer over de toonbank zijn gegaan tussen eind november en 31 december.

Het totaalaantal verkochte PlayStation 4-consoles staat nu op 73,6 miljoen, wat dus betekent dat er sinds half december ongeveer 3,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Wel is het zo dat Sony vorig jaar rond de feest nét iets meer consoles verkocht: 6,2 miljoen stuks.

Ook qua game-verkoopcijfers kan Sony indrukwekkende resultaten overleggen: in december zijn er in totaal 55,9 miljoen games voor de PlayStation 4 verkocht, wat een nieuw record is ten opzichte van vorig jaar. Toen werden in dezelfde periode 50,4 miljoen spellen gekocht. Deze cijfers zijn gebaseerd op verkopen in de PlayStation Store en fysieke winkels. Tot slot maakt Sony bekend dat er momenteel 31,5 miljoen PlayStation Plus-abonnementen actief zijn.

Sony maakt deze cijfers vaak bekend op CES, maar ook Nintendo heeft recent zijn verkoopcijfers van de Switch openbaar gemaakt. Microsoft heeft het overigens al enkele jaren niet meer over het aantal verscheepte Xbox One-consoles. Tenzij de Xbox One X overweldigende cijfers behaalt, lijkt het onwaarschijnlijk dat hier binnen afzienbare tijd verandering in komt.

  1.   
    S3MM3R's avatar

    Zozo das aardig wat 😮

  2.   
    tranceguy's avatar

    Lekker!