Maak van je Razer Phone een veelzijdige laptop met Project Linda

Een editie van de jaarlijkse technologiebeurs CES is niet compleet zonder een out-of-the-box idee van Razer. Dit jaar betreft het Project Linda. Nee, niet het tijdschrift; wederom een apart prototype van de Amerikaanse game-apparatuurboer. Linda vormt namelijk een directe voortzetting van de Razer Phone, die met deze uitbreiding omgetoverd kan worden in een productieve laptop.

Dit conceptproduct oogt als een middenweg tussen een Razer Blade-laptop, de nieuwe smartphone en een productieve tablet. Door de Razer Phone te plaatsen waar normaliter een touchpad zou zitten, verandert dit laptopomhulsel in een draagbare computer, aangedreven door het mobieltje.

Eenmaal geconfigureerd, werkt het scherm van de Razer Phone als een vrij te tweaken touchpad en een optioneel tweede display. Zodoende stelt Project Linda je niet alleen in staat productiever te zijn met de smartphone, maar ook om te genieten van games en applicaties op een groter scherm, met een fijner (mechanisch) toetsenbord.

En ja, natuurlijk worden de toetsen stuk voor stuk aangedreven met kleurrijke Chroma-verlichting. Alsof het bizarre concept nog niet genoeg Razer uitstraalde.


Respectievelijk een USB-A en USB-C poort stellen de gebruiker in staat zowel de laptop als het mobiel op te laden, terwijl de spel- of werkervaring voorzien kan worden van bijvoorbeeld een USB-muis.

Project Linda zou in totaal slechts 15 millimeter dik moeten zijn, met een gewicht van 1,25 kilogram (inclusief gedockte Razer Phone). Dat terwijl het scherm wel een aardig ferm 13,3 inch Quad HD-display heeft en de interne opslag nog eens 200 gigabyte bedraagt.

Wederom schittert Razer dus weer in een uniek concept, maar de vraag blijft wederom of we Project Linda ooit op de consumentenmarkt zullen vinden. Voorgaande prototypes als de Razer Project Valerie-laptop (met drie 4K-schermen), zagen zelden het daadwerkelijk daglicht.

Ondertussen doet Project Linda ons ergens ook weer denken aan andere hybride smartphone-systemen. Zo bleek de Microsoft Display Dock een iets haalbaarder concept, waarbij een Windows Phone uit te breiden was tot een productieve pc.

 1.   
  S3MM3R's avatar

  Ik lust wel zo’n Razer Phone, nu met me skeere kapotte Huawei hehe

 2.   
  Puddingboom's avatar

  *edit*. Na meer research is het idd toch wel een pittig goed idee. Ligt puur aan de prijs natuurlijk, die niet laag gaat zijn als je mensen target met een peperdure Razer phone.

 3.   
  Tom's avatar

  Als los product lijkt dit me enorm nichegericht tegen een fikse prijs, maar het idee is stiekem ijzersterk. Zou mooi zijn als dit door meer partijen opgepakt wordt of zelfs verder doorgevoerd. Smartphones worden steeds krachtiger en veelzijdiger, misschien is de mogelijkheid ze uit te kunnen bouwen tot werk- of entertainmentpaardjes wel dé toekomst voor laptops/tablets.

 4.   
  NietNickMeneer's avatar

  Klinkt leuk maar of het ook echt heel functioneel is weet ik niet en waarschijnlijk schrik je van de prijs….