Mad Catz staat op uit zijn graf; onthult binnenkort nieuwe producten

In april 2017 brak er een trieste dag aan: Mad Catz, de bekende fabrikant van opmerkelijke gaming-randapparatuur als de R.A.T Pro X-muis, vroeg faillissement aan. Het leek er lange tijd niet op dat er nog een doorstart zou komen, maar nu is er tóch goed nieuws van het Mad Catz-front: op de aankomende CES-beurs onthult de fabrikant nieuwe producten.

Volgens het officiële persbericht staat Mad Catz onder nieuwe leiding, heeft het nieuwe ideeën en wil het een volledig nieuwe lijn aan hoogwaardige producten op de markt brengen. Daarbij wordt er wél op gelet dat het merk zijn opvallende designs niet uit het oog verliest.

Less than a year after the much-loved brand disappeared from the gaming landscape, Mad Catz is back: under new management, with new ideas, new attitude and most importantly, an entire range of new, high-quality gaming products. The new Mad Catz will focus first on quality, committed to producing innovative gaming products, designed and engineered in-house to stand out amongst the competition and deliver superlative performance for gamers of all abilities.
Onder de producten die op CES 2018 worden getoond, zal de R.A.T. AIR zijn: een draadloze muis die werkt middels een “draadloze activeringsoppervlak” (die sterk lijkt op een muismat). Daarnaast wordt er een bekabelde variant van deze muis getoond.

Daarnaast waagt Mad Catz zich met de nieuwe Strike 4 in de markt van mechanische toetsenborden. Ook introduceert het bedrijf een headset voor gamers: de Freq 4. Deze bevat 40 mm neodymium drivers, verwisselbare oorkussens en een ‘zuurstofvrije koperen kabel’ waar audiofielen weg van zijn.

CES 2018 begint aankomende zondag, dus dan krijgen we alle details die Mad Catz wil vrijgeven. Mocht je je vast willen voorbereiden op al dit (hopelijk) mooie nieuws, check dan de vernieuwde website van de hardware-boer.

  1.   
    Tom's avatar

    Haha, mooi dit!

    Ook erg interessant dat ze beweren nieuw management en een andere insteek te willen tonen, terwijl het eerstvolgende product wéér zoiets is waarvan je zegt ‘ja leuk, maar…’

    Erg benieuwd of ze nu wél de kop boven water kunnen houden. In ieder geval goed om te zien dat er een tweede kans in het verschiet ligt.

  2.   
    Leukste's avatar

    Het is Mad Catz gegunt. Laat maar zien dan! 8)