Gran Turismo 6 sluit ook haar servers in 2018

Het wordt een droevig jaar voor de online servers van oudere games, want vorige week werd al bekend dat in 2018 de servers van Killzone 2 en 3 sluiten, en nu is ook bekendgemaakt dat de servers van Gran Turismo 6 gaan sluiten. De online functionaliteiten van de PlayStation 3-racegame houden er vanaf 28 maart 2018 mee op.

Ontwikkelaar Polyphony Digital en uitgever Sony bereiden de sluiting voor door alvast de verkoop van de uitgekomen DLC vanaf 31 januari te stoppen. Vanaf eind maart zijn dan de community features, multiplayer lobbies, track editor en seasonal events niet meer beschikbaar voor de online multiplayer. De track editor blijft te gebruiken, maar jouw gecreëerde tracks zijn uiteraard niet meer te delen met de rest van de wereld. Mocht je microtransacties hebben aangeschaft, zul je ze via de downloadlijst in de PlayStation Store moeten downloaden als je Gran Turismo 6 niet meer geïnstalleerd hebt staan.

Mocht je bepaalde online Trophies nog niet hebben gehaald, dan moet je snel zijn. Gran Turismo 6 verscheen op 6 december 2013 voor de PlayStation 3.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Blijft toch weljammer natuurlijk.