Blizzard streamt Overwatch-vader Jeff Kaplan die urenlang niks doet voor een haardvuur

Is dat haardvuur ooit aan nieuw hout toe? Gaat iemand die koekjes nog in de lauwwarme melk dippen? Maar bovenal: wat is het punt van dit alles?

Stuk voor stuk vragen die een mens zich af kan stellen wanneer deze de officiële Overwatch livestream van vandaag opent. Aldaar prijkt namelijk de spirituele vader van Blizzards schietspel, Jeff Kaplan, die simpelweg voor zich uitstaart in een kerstachtige ruimte. Het hout knispert in de vlammen en de stoel oogt comfortabel, maar verder? Verder is er niks te zien. Urenlang niets anders dan de stilzwijgende ‘papa Jeff’.Op moment van schrijven is de uitzending al zeker een paar uur gaande, met momenteel een goede 40.000 directe kijkers. In de tussentijd blijkt nog geen enkel woord gesproken te zijn. Niet door Kaplan, laat staan door iemand rondom de opnamestudio.

Gespeculeerd wordt dat hij in die tijd wellicht één enkel koekje heeft opgegeten, na hem zeker drie keer in de melk gedipt te hebben. Waarvan akte:


In wezen heeft deze ludieke kerstactie van Blizzard iets weg van (onder meer) whiskydistilleerderij Lagavulin, die ooit soortgelijk videomateriaal van acteur Nick Offerman het internet opslingerde. De besnorde acteur, een goede fles whisky en een open haard; niks meer dan dat. De zogenaamde Yule Log video, een format waar het Overwatch-team nu overduidelijk ook op inhaakt met diens eigen iconische figuur.

In de tussentijd draaien op Overwatch zelf nog altijd de Winter Wonderland-festiviteiten. Unieke en feestelijk outfits om bij elkaar te sprokkelen, maar ook tijdelijke game-modi om uit te proberen voor de liefhebbers van het spel.

Sommigen van hen zien in de Kaplans eigen Yule Log wederom aanwijzingen naar een nieuwe Hero in de shooter. Traditioneel gezien zou die inderdaad binnenkort aangekondigd kunnen worden, al blijkt Blizzard voorlopig nog wel de handen vol te hebben aan de recent verschenen Moira, die nog altijd niet perfect gebalanceerd blijkt te zijn.

Wat jij? Simpelweg een langdurig en direct uitgezonden geintje van Blizzard, of zit er meer achter deze opvallende Overwatch-stream? Hoe dan ook, wij genieten sowieso al van dat knisperende achtergrondgeluid, soms gepaard met Jeffs ongemakkelijke verschuivingen.

 1.   
  Leukste's avatar

  Genieten van de stilte. En misschien nog iets anders. 😉

  Edit: Hij nam net een telefoongesprek aan met zijn mobiele telefoon waarin hij aangaf dat het de bedoeling is dat hij 10 uur voor een open haardvuur moet zitten.

 2.   
  Tom's avatar

  En toch vermoed ik dat het voornamelijk om een vooraf opgenomen loop gaat. Er zijn meerdere momentjes waarin gemakkelijk een ‘knip’ gemaakt kan worden.

  Ik wil best geloven dat Jeff tien uur achtereenvolgend voor een haardvuur heeft gezeten voor het pure meme-materiaal, maar hij zal toch niet zijn familie tijdens Kerstmis in de steek laten voor dat soort fratsen? Toch?

 3.   
  Leukste's avatar

  Tom schreef, "En toch vermoed ik dat het voornamelijk om een vooraf opgenomen loop gaat. Er zijn meerdere momentjes waarin gemakkelijk een ‘knip’ gemaakt kan worden.
  Ik wil best geloven dat Jeff tien uur achtereenvolgend voor een haardvuur heeft gezeten voor het pure meme-materiaal, maar hij zal toch niet zijn familie tijdens Kerstmis in de steek laten voor dat soort fratsen? Toch?"

  Nee, dat klopt. Er zijn ook stukjes geclipt waarin duidelijk te zien is dat het opgenomen moet zijn.
  Let bijvoorbeeld maar op de mok in dit stukje. 🙂
  Link

  Open Haardvuur

  Pakketje uitpakken

  Audio microfoon

  Verder gaf Jeff Kaplan in deze 10 uur durende stream nog een mededeling gericht aan “Dinoflask” link.

 4.   
  mheiden21's avatar

  Die hele stream is vol met loops, let er maar op als Jeff breed uit gaat zitten (manspreading).