Games With Gold brengt in januari 2018 onder andere Zombi en Army of Two gratis

Ook anno 2018 streeft Microsoft voort met het Games With Gold-programma voor betalende Xbox Live-leden. De eerste games die in januari ‘gratis’ verstrekt worden onder Xbox Live Gold-abonnees zijn dan ook traditioneel bekendgemaakt, met als altijd een multiplatform-insteek over Xbox One en Xbox 360.

Het nieuwe jaar begint voor Xbox-gamers met kosteloze kopietjes van The Incredible Adventures of Van Helsing III op de Xbox One, met daarnaast een (backwards compatible) editie van Tomb Raider: Underworld op Xbox 360.

Vanaf 16 januari kunnen betalende Xbox-gamers de ietwat minder goed ontvangen Wii U-port Zombi meepakken op hun Xbox One, alsmede de co-op klassieker Army of Two op zowel Xbox 360 als de meest recente console van Microsoft.

Een goed begin van het nieuwe jaar, of een zwakke voortzetting sinds de voorgaande decembermaand voor Xbox Live Gold? Het echte AAA-geweld beperkt zich hier immers tot alweer bijna tien jaar oude titels, terwijl de recentere Xbox One-vertegenwoordiging nu niet echt op alomvattende lof kon rekenen.

Voor het Xbox-platform zelf kan 2018 nog een aardig interessant jaar vormen. Het veelbelovende Sea of Thieves staat in maart alweer te verschijnen, de Xbox One-versie van PUBG is stevig aan updates toe en later in het jaar mogen we ongetwijfeld weer een Forza Horizon-titel verwachten. De tijd zal ons leren hoe de Xbox One verder zal varen gedurende 2018…

 1.   
  Throbert's avatar

  pici teleurstellend

 2.   
  Tom's avatar

  Inderdaad niet echt een snoeiharde knal om 2018 mee af te trappen. Net als vorige maand toch lichtelijk teleurstellend, juist nu Microsoft meters mag maken (met de Xbox One X)…

 3.   
  OnOwned's avatar

  Dit is op zijn zachts gezegd best wel matig. Maar ja iets met een bek en een paard.