Civilization 6 vanaf heden ook op iPad; eerste 60 beurten gratis

Het grandioze Civilization 6 is vanaf heden niet enkel beschikbaar voor eigenaars van een degelijke pc, het strategiespel is zojuist tevens verschenen op de iPad. Voorheen waren het versimpelde Civilization Revolution en diens opvolger het dichtste wat je bij de echte Civ-ervaring kon komen. Verrassing alom dus, dat de nieuwste telg van de langlopende serie in al zijn glorie op Apple’s tablets verschijnt.

“Al zijn glorie” lijkt echter ook te slaan op een prijskaartje dat aan de pc-versie kan tippen: de game is voor 59,99 euro beschikbaar. Daar moet wel bij gezegd worden dat de game tot 4 januari voor de helft daarvan beschikbaar is. Een flinke aanslag op je portemonnee dus, maar gelukkig kun je de eerste zestig beurten spelen zonder een cent te hoeven uitgeven. We weten echter allemaal hoe dat gaat aflopen als je toch nog… één… extra… beurt… wilt…

Ondertussen zit ontwikkelaar Firaxis niet stil en zijn ze daar hard op weg om de eerste uitbreiding voor Civilization 6 af te maken. Rise and Fall moet namelijk 6 februari al verschijnen. Of en wanneer deze uitbreiding naar de iPad komt, dat is op het moment nog onduidelijk.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren